Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Brez senzacije, a mlada Slovenka kljub temu navdušila

Kaja Juvan izgubila proti Sereni Williams s 6:2, 2:6, 4:6. Po sanjskem prvem nizu Američanka zaigrala bolje, Ljubljančanki pa je na koncu tudi malce zmanjkalo moči.
Kaja Juvan je bila takoj po dvoboju razumljivo razočarana, a se dobro zaveda, da se je odlično odrezala v dvoboju s Sereno Williams. FOTO: Reuters
Kaja Juvan je bila takoj po dvoboju razumljivo razočarana, a se dobro zaveda, da se je odlično odrezala v dvoboju s Sereno Williams. FOTO: Reuters
4. 7. 2019 | 21:30
4. 7. 2019 | 21:40
5:56
London – Kaja Juvan ni poskrbela za še eno najstniško senzacijo v dvobojih z družino Williams, je pa v dvoboju 2. kola v Wimbledonu vseeno navdušila. Čeprav ji je bila misel na dvoboj s Sereno strah vzbujajoča, se je najboljši teniški igralki v zgodovini po robu postavila neustrašno, dobila uvodni niz s 6:2, nato pa je Američanka s 6:2, 6:4 le prišla do pričakovane zmage.

Dva živčna, nenavadna dneva in tudi neprespana noč so bili za Kajo Juvan, odkar je v 1. kolu ugnala Kristyno Pliškovo in si zagotovila dvoboj s Sereno Williams. A ko je stopila na drugo največje wimbledonsko igrišče, na katerem je svojo odlično ameriško prijateljico bodrila tudi Meghan Markle, vojvodinja Susseška, je trema izginila. »Tudi samo sebe sem presenetila, da sem bila tako mirna, saj je bila to zame pot v neznano. Nisem vedela, kaj lahko pričakujem od sebe, kaj od tekmice, prvič sem igrala na tako velikem igrišču, prvič proti igralki iz svetovne petdeseterice. A mislim, da sem se kar dobro odzvala na vse skupaj,« je po dvoboju ugotavljala Juvanova, razumljivo razočarana ob porazu, a vendarle dobro zavedajoč se realnosti.

Serena Williams in Kaja Juvan. FOTO: AFP
Serena Williams in Kaja Juvan. FOTO: AFP

 

»Vse skupaj se mi je zdelo kar malce nerealno«


In ta je, da jo je v njenem drugem dvoboju v Wimbledonu premagala igralka s 23 naslovi za veliki slam, sedmimi wimbledonskimi, Ljubljančanka pa je pustila izjemen vtis. Prvi niz, ko tekmica še ni bila v pravem ritmu, je odigrala sanjsko. Ne le da se je spustila v odprt dvoboj moči s Sereno, ampak ga je tudi dobila, servirala je odlično (dosegla je celo dva asa, tekmica nobenega), prav tako je odlično vračala začetne udarce, odlična je bila v izmenjavah z osnovne črte. In te izmenjave pri Sereni seveda niso mačji kašelj … »V prvem nizu se mi je vse skupaj zdelo kar malce nerealno. Vseskozi sem igrala le točko za točko, kar dobivala sem jih, v redu sem se počutila,« je dejala o polurnem nizu, po katerem se je kar pričakovalo, da se bo Serena odzvala z napadom. In res je – tudi ob nekaj Kajinih napakah – takoj na začetku drugega niza prišla do breaka, ki ga ni več izpustila iz rok, Američanka je igrala vedno bolje, Juvanovi pa je začelo zmanjkovati moči, kar se je še posebej videlo na začetnem udarcu.



»Da, telesne moči ni bilo več prave na koncu in v zadnjem nizu sem naredila malce več napak, a če potegnem črto, je bila to super izkušnja, borila sem se do zadnje točke in mislim, da sem se dobro odrezala. Nisem se ustrašila in ne vem, koliko igralk lahko to reče. Vesela sem, da se lahko merim s takšno tekmico, mislim, da nobena ne more udariti žoge močneje kot Serena ...« je še poudarila 18-letnica, ki ji je na koncu nekaj prijaznih besed namenila tudi Williamsova, ko ji je čestitala za dobro igro, dober dvoboj.

Kaja Juvan. FOTO: Reuters
Kaja Juvan. FOTO: Reuters




Williamsova, ki pravi, da se telesno že nekaj časa ni počutila tako dobro, kot se ta čas, je po dvoboju ugotavljala, da se ji pozna pomanjkanje tekem, zato potrebuje več časa, da najde pravi ritem. Včeraj ga je našla na začetku drugega niza, je pa jasno, da bo skozi turnir vedno bolj nevarna. Danes jo čaka nov zanimiv nastop, saj bosta z Andyjem Murrayem skupaj zaigrala v 1. kolu mešanih dvojic.


 

Zidanškova brez možnosti


Wimbledon se je končal tudi za Tamaro Zidanšek, ki je bila proti Qiang Wang brez možnosti. Prvi niz je minil, kot bi mignil, Kitajka, sicer 15. igralka sveta, ga je po 20 minutah igre dobila s 6:1, nekaj več odpora je Slovenka nudila v drugem (6:2), a v manj kot uri je bilo vsega konec.

»Da, nikakor nisem prišla v dvoboj, poskušala sem na vse načine, a ni šlo. Pridejo dnevi, ko ti ne gre. Na koncu je bilo sicer nekoliko bolje, a že veliko prepozno,« je dejala Zidanškova, ki je v nasprotju s stanovitno tekmico naredila veliko preveč napak. Sploh pa je bil nerešljiva uganka prvi servis tekmice, nanj ni izgubila točke … »Vedela sem, da dobro servira, a da tako dobro, pa vendarle ne. Servis je bil hiter in natančen, težko se je bilo odzvati,« je o pomembni prednosti na travnatih igriščih dejala naša igralka, ki ima prav pri začetnem udarcu še precej rezerv.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine