Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V Trebnjem trije rdeči kartoni, toča golov in padec Celjanov

Na Dolenjskem so spremljali zanimiv rokometni derbi konca tedna, ki je zanesljivo pripadel Trebanjcem.
Uroš Zorman in njegovi varovanci imajo veliko razlogov za zadovoljstvo po skalpu Celjanov. FOTO: dokumentacija Dela
Uroš Zorman in njegovi varovanci imajo veliko razlogov za zadovoljstvo po skalpu Celjanov. FOTO: dokumentacija Dela
Š. R., STA
3. 2. 2024 | 20:30
3. 2. 2024 | 22:12
3:35

Rokometaši trebanjskega Trima so v 14. kolu lige NLB premagali Celje Pivovarno Laško s 33:29 (18:17). Osrednja tekma kola med vodilnimi Trebanjci in drugouvrščenimi Celjani se je po poldrugem mesecu dolgem klubskem premoru zaradi reprezentančnega evropskega prvenstva v Nemčiji končala z zmago Dolenjcev. Izbranci slovenskega selektorja in stratega Trima Uroša Zormana imajo zdaj dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki so danes zmagali na Škofljici (23:34), Celjani pa so po današnjem porazu nazadovali na tretje mesto in zaostajajo tri točke.

Celjani že zaostali za vrhom

Trebanjce čez teden dni čaka nova zahtevna tekma. V gosteh se bodo pomerili z Velenjčani, medtem ko bodo Celjani gostili tekmece iz Ivančne Gorice, ki so jim na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni odščipnili točko. Večji del prve polovice tekme je minil v znamenju Trebanjcev, ki so vseskozi bili v prednosti in nekajkrat povedli za štiri gole. Prvič v 21. minuti, ko je Jan Jurečič zadel za 13:9, lepo prednost štirih zadetkov so imeli tudi dve minuti pred odhodom na veliki odmor (18:14).

A varovanci gostujočega trenerja Alema Toskića, ki je pred dnevi ostal brez občasnega reprezentanta Grege Krečiča – okrepil je nemško prvoligaško ekipo Bergischer – niso vrgli puške v koruzo. Na veliki odmor so se odpravili z najmanjšim možnim zaostankom (17:18), v začetku drugega pa po golu Mitje Janca prvič na dvoboju izenačili (18:18).

Celjski trener Alem Toskić FOTO: dokumentacija Dela
Celjski trener Alem Toskić FOTO: dokumentacija Dela

V 38. minuti je isti igralec svoje soigralce popeljal do prvega vodstva (21:20). Trebanjci so se po zaostanku dobro odzvali, njihova igra je dobila obrise iz prve polovice tekme, po delnem izidu 6:0 pa so v 50. minuti po golu Marka Kotarja povedli z 28:22. Toskićeva minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču. Trebanjci so imeli v zadnjih desetih minutah absolutni nadzor nad Štajerci, po njihovem vodstvu s 30:22 pa je bilo tudi vsem jasno, da bosta točki ostali na Dolenjskem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine