Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krim z minus 11, nov uspeh Gorenja

Krimove rokometašice so izgubile možnosti za nastop v četrtfinalu lige prvakinj, njihovi kolegi iz Gorenja pa so ohranili upanje na preboj iz skupine C pokala EHF, potem ko so še drugić v tednu dni premagali Ademar Leon in navdušili navijače v Rdeči dvorani.
Aleks Kavčič je dobro vodil napad Gorenja. FOTO: Voranc Vogel
Aleks Kavčič je dobro vodil napad Gorenja. FOTO: Voranc Vogel
1. 3. 2020 | 14:30
1. 3. 2020 | 14:42
6:04
Krimovke, ki jim je v Franciji dobrodošlico izrekla njihova bodoča soigralka Oceane Sercien Ugolin, niso bile kos favoritinjam iz Bresta, svoje je opravila tudi dolga vožnja z avtobusom na severovzhod Francije (1900 km). Kljub temu je bil začetek spodbuden, po 10 minutah je bil izid 8:6, Tamara Mavsar pa je zapravila sedemmetrovko za minus 1.

Potem je kakovost gostiteljic, pri katerih je najboljša strelka Ana Gros, vse bolj prihajala do izraza, in med odmorom je bila razlika že pet golov, na koncu pa 11 (37:26). Nizozemka Harma van Kreij je bila že tretjič zapored najboljša strelka Krima, največ dodane prednosti za slovenske prvakinje pa je prinesla mlada Hana Vučko, od katere trener Uroš Bregar veliko pričakuje v prihodnosti. Tokrat se je opogumila in z razdalje dosegla tri od svojih petih golov v sezoni.

Ljubljančanke so četrtič zapored igrale v glavnem delu lige prvakinj, na preboj med osmerico pa čakajo od leta 2014. Evropsko sezono bodo sklenile v soboto, ko bodo na Kodeljevem gostile Budućnost in želel vpisati prvo domačo zmago. Ta bi jim zagotovila 5. mesto v skupini in 10. v Evropi, kar je več, kot je bilo mogoče pričakovati od povsem prenovljene ekipe po odhodu večine nosilk igre.

Harma van Kreij je v odlični strelski formi. FOTO: Voranc Vogel
Harma van Kreij je v odlični strelski formi. FOTO: Voranc Vogel


»Zaradi dolgega potovanja smo imeli le en pravi trening, kar je premalo za pripravo na močne nasprotnike, kot je Brest. Domača zasedba je dokazala kakovost, a verjamem, da bi brez številnih napak v napadu lahko bili bolj konkurenčni. Želeli smo se boriti, a preprosto nismo imeli dovolj moči. Proti Valcei smo pokazali, kaj lahko dosežemo, če imamo dovolj čas za pripravo,« na boljšo predstavo proti Črnogorkam računa trener Bregar.


 

Najboljše vabilo na Magdeburg


Veliko boljše volje je bil velenjski strateg Zoran Jovičić, potem ko je njegova ekipa z istim rezultatom, kot je v ponedeljek izgubila v Trebnjem, premagala Ademar Leon in ohranila možnosti za nastop v četrtfinalu drugega evropskega tekmovanja. Toda za to bo morala verjetno premagati Nantes v gosteh, a še prej bo 18. t. m. gostila Magdeburg.

Miha Kavčič je dosegel devet golov za Gorenje. FOTO: Voranc Vogel
Miha Kavčič je dosegel devet golov za Gorenje. FOTO: Voranc Vogel


»Vse pohvale fantom za prikazano igro. V drugem polčasu je bil Emir Taletović na golu izvrsten in nam je omogočil lahke gole. Sedaj imamo nekaj dni več premora, ki nam bo prišel prav, saj nas je hud ritem precej načel,« je povedal Jovičić, ki je lahko bil navdušen nad predstavo rekonvalescenta Mihe Kavčiča, ki je ob vrnitvi na igrišče dosegel devet golov. »Pokazali smo, da smo prava ekipa. Čestitke vsem za zmago,« je bil ponosen mladi krožni napadalec Gorenja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine