Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani v slogu sezone tudi za konec praznih rok

V 14. kolu lige prvakov so celjski rokometaši doživeli poraz št. 14 in ostali na dnu lestvice brez točke. Takšno bero ima le še Pelister iz Bitole.
Mitja Janc je bil z 8 goli na poslovilni tekmi od evropske sezone pri celjskem moštvu najučinkovitejši. Fotodokumentacija Dela
Mitja Janc je bil z 8 goli na poslovilni tekmi od evropske sezone pri celjskem moštvu najučinkovitejši. Fotodokumentacija Dela
STA, Š. R.
7. 3. 2024 | 21:52
2:42

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so ligo prvakov končali brez točke. Pred 1800 gledalci so v svojem Zlatorogu izgubili tudi v zadnjem, 14. krogu, tokrat je bil s 34:30 (15:15) boljši danski klub Gudme. Celjani so tako sezono 2023/24 končali na dnu lestvice skupine B brez točke, enako slab točkovni izkupiček pa je imela v skupini A tudi makedonska ekipa Eurofarm Pelister.

Vsaj v prvem delu so bili Celjani povsem enakovreden tekmec. Le na začetku so nekoliko zaspali, potem pa morali loviti zaostanek dveh golov. Dance so ujeli po golu Tadeja Mazeja za 6:6 v deseti minuti, potem pa sta bili ekipi povsem skupaj. Nobena si ni priigrala več kot zadetka naskoka, potem pa je za 10:9 poskrbel Žiga Mlakar.

V dvorani Zlatorog je nato sledil več kot polurni premor, saj je morala zdravniška ekipa pomagati enemu od gledalcev na tribunah. Potem ko so ga pospremili v bolnišnico, se je tekma nadaljevala, v končnici pa je bil scenarij podoben kot do prekinitve.

V tem delu tekme je bil ključni mož Celjanov vratar Rok Zaponšek. Nizal je obrambe, polčas končal pri osmih in ubranil tudi nekaj ključnih poskusov Gudmeja. Tako so bili v vodstvu tudi Celjani, nazadnje po golu Mitje Janca za 15:14, polčas se je končal z neodločenim izidom.

A nadaljevanje potem ni bilo tako dobro. Začetek je sicer nakazal prvi uspeh v sezoni, saj so domači dvakrat vodili za dva gola (17:15, 18:16). Sledile pa so danske minute, vratar Tobias Thulin je bil vse bolj razpoložen in je spravljal v obup domače rokometaše.

Gudme je v nekaj minutah prišel do vodstva (22:21), ki ga ni več pustil iz rok. Celjani so bili sicer blizu, zaostajali za gol ali dva, a do zasuka niso mogli. 

Največ golov, osem, je dosegel Mitja Janc, po štiri sta dodala Žiga Mlakar in Rok Marić. Pri tekmecih je Mensing zabil 10 golov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine