Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani preskočili tudi prvake; kapetan Mlakar: Imamo še veliko dinamita

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili derbi z Gorenjem in ostajajo na vrhu lige NLB. Zmage tudi za Slovan, Trimo in Slovenj Gradec. V Kopru zagodlo vreme.
Žiga Mlakar je popeljal ekipo do zmage. FOTO: RK CPL
Žiga Mlakar je popeljal ekipo do zmage. FOTO: RK CPL
2. 10. 2024 | 21:30
2. 10. 2024 | 23:35
4:39

Osrednja tekma 5. kola v ligi NLB je bil 132. savinjsko-šaleški derbi, v katerem so rokometaši Celja Pivovarne Laško pred 1500 gledalci v Zlatorogu premagali prvake iz Gorenja z 29:27. Ekipa trenerja Paula Pereire je še naprej vodilna in edina neporažena v državnem prvenstvu. Njen najbolj izkušen igralec je kapetan Žiga Mlakar, ki verjame, da bodo pivovarji samo še rasli skozi sezono.

Bilo je mnogo dvomov o dometu nove ekipe Celja, ampak po petih tekmah ste pokazali, da niste ravno za odpis, se strinjate?

Na začetku sezone so vsi prelagali vlogo favorita drug na drugega, malo jih je verjelo, da bomo konkurenčni Slovanu, Gorenju, Trimu. Mi smo želeli ostati skromni in tako je tudi zdaj. Vemo, da je šele začetek sezone, ta bo še dolga in nikakor nočem govoriti o tem, kako se bo razpletlo. Smo pa na dobri poti. Nadaljevati moramo v tej smeri in napredovati iz tekme v tekmo.

Derbi je bil zanimiv. V prvem polčasu ste delovali, kot da ste še vedno v ligi prvakov, vodili za sedem golov, na koncu pa trepetali za zmago. Kaj je odločilo?

Ključno je bilo, da smo ostali mirni, da nismo podivjali, kot smo nazadnje v Novem mestu. Iz vsake izkušnje se nekaj naučimo. Ohranili smo zbranost, držali vodstvo za gol ali dva in si nismo privoščili neumnih napak.

Vaša ekipa je res mlada, povprečna starost je dobrih 22 let. Vi ste v njej pravi veteran pri 34. Kakšen potencial vidite?

Velik. Smo šele na začetku. Skupaj smo tri mesece. Veliko smo trenirali, veliko se uigravali. Prostora za napredek je ogromno. Nekatere igralce smo že dvignili, dobili so samozavest. Druge še čakamo. V tej smeri moramo graditi. Samo to nam lahko na koncu prinese rezultat.

Trener je nov, Paulo Pereira je znano ime, selektor Portugalske. Kakšni so prvi vtisi, kako ste sprejeli nov sistem?

Vidi se, da je strokovnjak, ki zna ekipo dobro taktično pripraviti. Morda je še bolj pomembno, da zna fante umiriti. Za zdaj smo zares vsi zadovoljni, vsakemu odmeri zadostno minutažo, vsak se počuti del ekipe. Če bomo nadaljevali v tej smeri, bomo skupaj samo še rasli. Priključevali igralce v ta sistem in imeli na koncu dovolj rotacije, da bomo prišli v končnico močni.

Žiga Mlakar je ponosen na svojo ekipo. FOTO: RK CPL
Žiga Mlakar je ponosen na svojo ekipo. FOTO: RK CPL

Je Celje zdaj dokončno oddalo kandidaturo za naslov prvaka?

Prezgodaj je govoriti o tem. Pokazali smo, da znamo igrati. Še vedno pa moramo ostati skromni in mirni. Garati iz dneva v dan, da ne bomo poleteli previsoko.

Vašo kariero spremljajo mnoge poškodbe, ste zdravi?

Po zadnji poškodbi kolena sem opravil dobro rehabilitacijo. Izpustil sem dva tedna priprav, zdaj pa se zares super počutim. Igram dobro in še imam nekaj prostora za napredek.

Se počutite vodja?

Gotovo se počutim, že emšo mi to narekuje. Vsaka ekipa potrebuje nekoga, ki zna v odločilnih trenutkih umiriti fante, jih izvleči iz črne luknje in prevzeti odgovornost. To je moja vloga.

 

 

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine