Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Najbolj kul oseba v Parizu

Srebrna južnokorejska strelka Kim Jedži je s posnetkom na omrežju X v nekaj dneh zbrala več kot sedem milijonov ogledov.
Strelka Kim Jedži ima množico občudovalcev. FOTO: Amr Alfiky/Reuters
Strelka Kim Jedži ima množico občudovalcev. FOTO: Amr Alfiky/Reuters
Pi. P.
1. 8. 2024 | 16:00
1. 8. 2024 | 16:29
2:11

31-letna srebrna južnokorejska strelka Kim Jedži je v disciplini zračna pištola na deset metrov morala priznati premoč 19-letni rojakinji Oh Je Džin, a je zato požela več slave na spletu. Zahvaljujoč svojemu slogu in pojavi ter nonšalantnosti so ji nekateri ljubitelji olimpijskih iger in uporabniki družbenih medijev nadeli naziv »najbolj kul osebe«.

Posebej jih je navdušil njen posnetek izpred nekaj mesecev, ko je s črno kapo z nazaj obrnjenim šiltom in očali, ki so videti, kot bi bila vzeta iz znanstvenofantastičnega filma (gre za posebna strelska očala, ki športnikom pomagajo osredotočiti se na tarčo) v Azerbajdžanu postavila nov svetovni rekord na razdalji 25 metrov.

Omenjeni posnetek, objavljen na omrežju X, je v nekaj dneh zbral več kot sedem milijonov ogledov in strelki zagotovil množico novih oboževalcev. Po spletu so zakrožili tudi posnetki njenega nedeljskega nastopa, pri čemer so bili ljudje očarani ne le nad njeno nonšalanco, temveč tudi njeno črno jakno Fila, strelskimi čevlji Sauer in plišasto igračo slona, ki ji je med tekmovanjem visela iz žepa.

Fotografija, na kateri je Kim Jedži obrnjena proti tarči, nekoliko nagnjena nazaj, leva roka ji počiva ob boku, v desni pa drži pištolo, je bila na omrežju X deljena s številnimi komentarji občudovanja, ki so hvalili njeno samozavest, karizmo in umirjenost, in všečkana večstotisočkrat. Lastnik platforme Elon Musk je medtem komentiral, da bi morala strelka »igrati v akcijskem filmu«.

Uvrstitev Kim in Oh na olimpijske stopničke sicer zrcali uspešnost Južne Koreje v streljanju, saj si je država na vseh poletnih olimpijskih igrah od leta 2000 priborila medalje v tej disciplini.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine