Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Murray odpovedal olimpijski nastop med posamezniki

Dvakratni olimpijski prvak Andy Murray se bo popolnoma posvetil tekmovanju v kategoriji dvojic z Danom Evansom.
Andy Murray je osvojil dve zlati medalji na olimpijskih igrah, prvo v Londonu, drugo v Riu de Janeiru. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Andy Murray je osvojil dve zlati medalji na olimpijskih igrah, prvo v Londonu, drugo v Riu de Janeiru. FOTO: Claudia Greco/Reuters
STA, T. E.
25. 7. 2024 | 12:00
25. 7. 2024 | 12:01
1:24

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray ob koncu kariere ne bo nastopil v posamični konkurenci na olimpijskem turnirju v Parizu. To odločitev je sprejel, saj se je želel popolnoma osredotočiti na dvojice z Danom Evansom, s katerim merita na medaljo, je dvakratni olimpijski prvak (2012, 2016) povedal za britanski BBC.

Sedemintridesetletnik je v ponedeljek uradno naznanil, da bo po olimpijskem turnirju, njegovem že petem v karieri, za vedno postavil lopar v kot. Sporočil je, da je prispel v Pariz na svoj »zadnji teniški turnir v karieri«.

Leta 2012 je na domačih igrah v Londonu osvojil zlato med posamezniki in srebro v mešanih dvojicah. Štiri leta pozneje je nekdanji prvi igralec sveta osvojil zlato olimpijsko medaljo tudi v Riu de Janeiru. V Braziliji je vodil britansko ekipo kot zastavonoša na otvoritveni slovesnosti na stadionu Maracana.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine