Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Jorgić in Kožul prek prve ovire

Naša dva namiznoteniška igralca sta uspešno začela svojo olimpijsko misijo Pariz 2024. Darko Jorgić je bil boljši od Singapurca, Deni Kožul pa od Indijca.
Darko Jorgić je uspešno vstopil v olimpijski turnir. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters
Darko Jorgić je uspešno vstopil v olimpijski turnir. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters
STA, Š. R.
28. 7. 2024 | 17:02
28. 7. 2024 | 17:03
4:00

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo na olimpijskih igrah v Parizu igral v 2. kolu, potem ko je bil s 4:2 v nizih boljši od Singapurca Izaca Queka. S predstavo sicer ni bil zadovoljen, a je ob številnih presenečenjih pozdravil relativno zanesljivo napredovanje v naslednji krog.

Hrastničan, ki bo čez dva dneva praznoval 26. rojstni dan, dvoboja proti 83. igralcu sveta Queku ni začel najbolje, a je nato v naslednjih dveh dokazal, da je trenutno po kakovosti boljši. Unovčil je izkušnje in izvlekel predvsem navidez izgubljen četrti niz. Po kasnejšem padcu v igri je v šestem nizu strnil vrste in v šestem zanesljivo opravil s singapurskim tekmecem.

»Iskreno nisem najbolj zadovoljen z igro, ampak na koncu je najbolj pomembna zmaga. Od začetka sem vedel, da so ti prvi nastopi na olimpijskih igrah vedno težki,« je v mešani coni dejal 18. igralec svetovne lestvice.

V igri želi izboljšati predvsem pristop, ki mora biti agresivnejši: »Ne smem podarjati preveč napak, tudi osredotočenost je vmes šla v drugo smer, preveč pasivno sem čakal na napake. Ko pa sem jaz agresiven, potem lahko igram z vsakim igralcem, tudi s Kitajci, in mislim, da je pri tem treba napredovati do naslednjega kroga.«

S Quekom je doslej igral dvakrat in ga obakrat premagal s 3:1 po zelo težkih obračunih. »Vsekakor sem vesel prebitega leda, je pa še veliko slabih stvari, ki jih je treba popraviti za naslednji obračun. Iskreno upam, da bom iz dneva v dan boljši in stabilen v glavi,« je dodal še dva dni 25-letni slovenski športnik.

V naslednjem krogu se bo pomeril z boljšim iz ponedeljkovega obračuna med favoriziranim Britancem Liamom Pitchfordom in predstavnikom Fidžija Vickyjem Wujem. Na lestvici je razlika ogromna, zato je pričakovati, da se bo pomeril s starim znancem iz Tokia. Hrastničan je Britanca na zadnjih OI na poti do kasnejšega četrtfinala ugnal v 3. kolu.

Deni Kožul je tako kot Darko Jorgić zmagals 4:2.Foto Jung Yeon/AFP
Deni Kožul je tako kot Darko Jorgić zmagals 4:2.Foto Jung Yeon/AFP

Odrezal pa se je tudi Deni Kožul in prav tako s 4:2 preskočil uvodno oviro – Indijca Kamala Achanto

»V zadnjih dveh dvobojih sem proti Indijcu dobil le en niz. Na turnirju v Savdski Arabiji sva imela tesen dvoboj, v njem pa nisem izkoristil svojih priložnosti. Ta tretja tekma se je obrnila v mojo korist na najboljši možni način,« je po dvoboju razložil sicer 126. igralec sveta.

Ključ do zmage je bil po mnenju Logatčana predvsem agresiven pristop: »Zagotovo sem bil bolj agresiven na sprejemu, saj vsi vemo, da ima nadležen servis. Na sprejemu in v prvih dveh izmenjavah sem bil bolj agresiven. Če ga pustiš napadati, je težko ubraniti njegove žogice. Boriti se je treba za vsako točko, to se je pokazalo tudi v petem nizu, ko sem dobil pet zaporednih točk. Na koncu sem tekmo samozavestno pripeljal do konca.«

V naslednjem obračunu se bo pomeril proti Japoncu Šunsukeju Togamiju. Petnajstemu igralcu sveta bo seveda prepustil vlogo favorita, vdal pa se tako kot danes ne bo vnaprej:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine