Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zmaji obrambo naslova začeli s porazom

Od nogometašev Olimpije je bila z 2:0 pred domačimi navijači boljša Gorica, zadela sta Lipušček in Filipović.
Goričani so imeli razlog za veselje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Goričani so imeli razlog za veselje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
J. P.
21. 7. 2018 | 22:17
21. 7. 2018 | 23:15
3:36
Nova Gorica – Državni prvaki, nogometaši Olimpije, že dolgo niso tako slabo (in predvsem neučinkovito) začeli sezone. Po evropskem neuspehu v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Qarabagu so s porazom odprli tudi prvoligaško sezono, Gorica jih je pred domačim avditorijem odpravila z 2:0. Ljubljančani so nizali strele, a bili medli v napadu, še najbližje zadetku so bili po odličnem poskusu Gorana Brkića po natanko uri igre, ko je z mojstrsko refleksno obrambo Grega Sorčan žogo odbil v prečko.


Lipučkov prvenec


Varovance trenerja Ilije Stolica je hladna prha pričakala že v tretji minuti, ko je Bede Osuji s podajo iz kota v osrčju kazenskega prostora našel visokoraslega 21-letnega Žigo Lipuščka, ki je z glavo spravil Aljaža Ivačiča na hrbet in dosegel svoj prvi zadetek med domačo ligaško elito. Gre za igralca, ki je predlani preživel hudo prometno nesrečo v Mariboru, ki je vzela dve mladi življenji. Do glavnega odmora so si Ljubljančani priigrali trinajst priložnosti, vendar pa zgolj dvakrat sprožili v okvir vrat.


Dvakrat v prečko


Tudi drugi polčas je ponudil podoben scenarij. Goričani so vnovič hitro zadeli, že v 51. minuti, po protinapadu je z roba kazenskega prostora ustrelil Andrija Filipović, ob njegovem poskusu tik ob vratnici je bil Ivačič povsem nemočen. Zmaji so pokazali zobe s prečko Brkića, a so jim Primorci vrnili na enak način – strelec drugega gola je imel po podaji Osujija pred seboj prazno mrežo, vendar pa ravno tako zatresel zgolj okvir vrat. V končnici so Ljubljančani z vsemi topovi napadli, junak dvoboja pa je bil nepremagljivi Sorčan.


Gorica : Olimpija 2:0 (1:0)


Strelca: 1:0 - Lipušček (3.), 2:0 - Filipović (51.).

Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar).

Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić).


Mura : Triglav 1:1 (1:1)


Strelca: 1:0 - Arh Česen (22./avt.), 1:1 - Žurga (25).

Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Kous (od 82. Karničnik), Kozar, Maruško, Kouter (od 75. Horvat), Bobičanec, Šušnjara, Maroša (od 67. Sirk).

Triglav: Curanović, Elsner, D. Kryeziu (od 53. Bojić), Arh Česen, Kuhar, E. Kryeziu, Udovič, Mlakar, Tijanić (od 90. Pušnik), Žurga, Majcen.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine