Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V rokah Elšnika ključ do zanesljive zmage na derbiju s Partizanom

Slovenski reprezentant Timi Max Elšnik je z odliko opravil derbi in pomagal Crveni zvezdi do zmage s 4:0 nad Partizanom. Zbral je asistenco in iztržil 11-m.
O Elšniku v Srbiji govorijo le z izbranimi besedami. FOTO: Dragan Tešić/Crvena Zvezda
O Elšniku v Srbiji govorijo le z izbranimi besedami. FOTO: Dragan Tešić/Crvena Zvezda
N. Gr.
24. 9. 2024 | 07:30
24. 9. 2024 | 07:34
1:56

Kljub neizprosnemu ritmu tekem Timi Max Elšnik iz tedna v teden v majici Crvene zvezde igra bolje, eno najboljših predstav doslej je prihranil za večni beograjski derbi, že 174. po vrsti, na katerem je Zvezda gostovala v Humski ulici in s kar 4:0 odpravila nemočni Partizan.

Delije so šov uprizorile tudi na tribunah. FOTO: Dragan Tešić/Crvena Zvezda
Delije so šov uprizorile tudi na tribunah. FOTO: Dragan Tešić/Crvena Zvezda

Elšnik je tekmo na uničeni zelenici, za kar je zaslužno divjanje huliganov rdeče-belih, ki so minuli vikend vdrli na štadion, začel v prvi enajsterici. Prvič se je slovenski vezist izkazal v 23. minuti, ko je po njegovem strelu žoga v roko zadela Štefana Kovača, sodnik je pokazal na belo točko in Ndiaye je zadel za vodstvo z 1:0. 

Nato Slovenca iz ritma ni vrgel niti rumeni karton v 32. minuti, brez težav je nadzoroval protinapade Partizana in držal čvrstost na sredini terena, eno od potez tekme pa je prikazal v 55. minuti, ko je na polovici ukradel žogo, se izstrelil v šprint proti kazenskemu prostoru Partizana in na pladnju serviral žogo za drugi zadetek Ndiayeju, ki je žogo lepo pospravil v mrežo. 

»Derbi se ne igra, na derbiju se zmaguje,« je po tekmi na platformi X zapisal Elšnik, ki je odigral vseh 90. minut, njegov reprezentančni kolega Vanja Drkušić je zaradi bolezni tekmo izpustil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine