Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Mariboru skočili na noge in se znova nabrusili

Po včerajšnjih zmagah Olimpije in Celja danes še dve tekmi 28. kola 1. SNL, zadnja v ponedljek.
Jucie Lupeta je povzročal preglavice Goričanoma Žigi Lipuščku in Tinetu Kavčiču. Foto Uroš Hočevar
Jucie Lupeta je povzročal preglavice Goričanoma Žigi Lipuščku in Tinetu Kavčiču. Foto Uroš Hočevar
20. 4. 2019 | 08:00
6:20

Olimpija je včeraj igraje opravila s slabo Gorico, zmagala je s 3:1 in mirno čaka na današnji odziv na zapise o odhodu Darka Milaniča iz rahlo izzvanega Maribora, ki bo v Ljudskem vrtu gostil Rudar. Včeraj je Celje premagalo Aluminij z 1:0 in na lestvici ujelo Domžale. Praznični paket tekem bo danes odprl dvoboj v Kranju, kjer bo gostovala Mura, zaprla ga bo ponedeljkova tekma Krškega in Domžal.

Gorica je ta trenutek najslabša v ligi, toda to še ni pomenilo, da je Safet Hadžić v vlogi trenerja moral le izbrati enajst fantov in jih poslati na igrišče, da bi svojo prvoligaško statistiko v tej sezoni izboljšal. Po jesenskih 2:1 proti Domžalam, 5:0 proti Rudarju, in pomladnih 2:0 proti Aluminiju je bila Gorica še četrta žrtev njegovih prijemov, ki so bili znova vidni.

Dino Štiglec se je vrnil v začetno enajsterico, prvič sta v njej spomladi igrala še Vitja Valenčič in Endri Čekići, po daljšem obdobju je začel tudi Jucie Lupeta. Še bolj sporočilna je odsotnost doslej nepogrešljivih, ki so varčevali moči za torkovo polfinalno povratno tekmo pokala proti Aluminiju v Stožicah: manjkali so Goran Brkić, kaznovani Tomislav Tomić, poškodovani Asmir Suljić, Eric Boakye.

O tekmi le toliko: Gorica je ušla še hujšemu polomu, potem ko je od 47. minute igrala z desetimi možmi po izključitvi Adela Halilovića, ki je storil prekršek za enajstmetrovko in si je prislužil drugi rumeni karton.

»Tekma ni bila lahka. Če nisi maksimalno zbran, se pojavijo težave, kot so se nam po vodstvu s 3:0,« je povedal Hadžić.


V Ljudskem vrtu generalka za Muro


Kranj: Triglav – Mura (sobota, sodnik Bojan Tkalčič, 14.45): Triglav ta trenutek ni kaliber, ki bi lahko z igro premagal Muro, lahko pa jo z borbeno igro s čim manj napak. Mura je v izjemnem nizu in v stanju evforije. A prav te si ne želi trener Ante Šimundža. To je tekma, ki črno-belim prinaša morebitno pot v Evropo, ki je vsekakor lažje dosegljiva kot preko pokalnega tekmovanja.

Večni nogometni derbi Olimpija Maribor v Stožicah,Ljubljana Slovenija 16.03.2019 [Nogomet] Foto Roman Šipić
Večni nogometni derbi Olimpija Maribor v Stožicah,Ljubljana Slovenija 16.03.2019 [Nogomet] Foto Roman Šipić


Maribor: Maribor – Rudar (David Šmajc, 17): Na zapise o odhodu Darka Milaniča po koncu sezone se je mariborski klub odzval ostro kot že dolgo ne. Zanikal je odhod in je trenerja še bolj utrdil na stolčku, ki kljub vsemu ni tako stabilen, kot bi želel prikazati. Piš vetra je sicer prišel kot naročen, da je Milanič ohranil tekmovalnost igralcev in moštva ter da niti po naključju ne bo dal priložnost Olimpiji za morebitno ogrozitev domala že od vseh pripisane 15. šampionske zvezdice. Rudar je dvignil formo in učinkovitost, a nekaj je zabijati gole raztreseni Olimpiji ali preveč opogumljenemu Triglavu, drugo pa organiziranemu, discipliniranemu in prav nič k atraktivnosti nagnjenemu Mariboru. Zanj je pomembno tekmo izpeljati brez poškodb in v najslabšem primeru ne izgubiti. Vijolični se bodo brusili za sredino pokalno gostovanje v Fazaneriji.

Krško: Krško – Domžale (ponedeljek, Mihael Antić, 18): Še smo živi, so z zmago v Novi Gorici sporočili Krčani. A so tudi opozorili Domžalčane, ki se nikakor ne morejo odlepiti od tekmecev za Evropo. Morebiten spodrsljaj bi jim precej otežil uresničitev glavnega cilja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine