Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hladna prha za Štajerce še pred odhodom v slačilnico

Maribor v 35. kolu 1. SNL ni izkoristil priložnosti za boljše izhodišče v Evropi, Radomljanom tri točke na gostovanju pri Bravu.
Radomljani so proslavili deveto zmago v sezono.FOTO: NK Radomlje
Radomljani so proslavili deveto zmago v sezono.FOTO: NK Radomlje
Š. R., STA
13. 5. 2023 | 17:11
14. 5. 2023 | 19:50
4:23

Potem ko so v soboto odigrali tri izjemno zanimive tekme 35. kola v 1. SNL, tudi nedelja prinaša dvoboja, na katerih bodo odločali tako o zmagovalcih in poražencih boja za obstanek kot bitke za drugo mesto. Slednje namreč prinaša boljše izhodišče pred kvalifikacijami za Uefina klubska tekmovanja 2023/24. Za začetek je Tabor Sežana v zadnjem hipu odščipnila dve točki Mariboru, moštvi sta se razšli z izidom 1:1 (0:0). V drugem nedeljskem dvoboju so Radomljani tesno ugnali Bravo v gosteh z 1:0 (0:0).

Ljubljančani in Radomljani na zadnji tekmi kola niso postregli s kakovostnim nogometom, za to pa je bila kriva predvsem razmočena zelenica z veliko stoječe vode. Vseeno so v Šiški ob koncu prišli do zmage gosti in si zagotovili sedmo mesto v prvenstvu, medtem ko bodo domači nogometaši končali na osmem.

Radomljani so prešli v vodstvo v 86. minuti, potem ko je Filip Čuić izkoristil nepazljivost branilcev Brava in po podaji Vicka Ševlja dosegel edini gol na tekmi.

Nogometaši Maribora so se veselili po doseženem golu, ne pa koncu tekme v Sežani. FOTO: Marko Pigac
Nogometaši Maribora so se veselili po doseženem golu, ne pa koncu tekme v Sežani. FOTO: Marko Pigac

Tabor udaril tik pred zdajci

Mariborčani so bili v odsotnosti številnih nogometašev po golu Arnela Jakupovića v začetku drugega polčasa v vodstvu do četrte minute sodnikovega podaljška, ko je izenačujoči zadetek dosegel Dino Halilović. Vijolični po današnjem remiju ostajajo na tretjem mestu. Pred zadnjim kolom imajo tri točke manj od drugouvrščenih Celjanov, ki bodo prihodnji teden gostovali pri Olimpiji, Mariborčani pa bodo gostili tekmece iz ljubljanskega Brava.

Nogometaši iz Sežane ostajajo na zadnjem mestu v desetčlanski elitni ligi, čez teden dni pa bodo gostovali v Novi Gorici. Z njo so se po današnjem remiju izenačili po številu točk. V primeru zmage v mestu vrtnic si bodo priigrali kvalifikacije za dopolnitev prve lige Telemach v sezoni 2023/24 z drugouvrščeno ekipo v 2. SNL, v primeru neodločenega izida ali poraza pa nazadovali v nižjo raven tekmovanja.

Prva liga Telemach, 35. kolo:
Mura – Gorica 4:2 (Morris 34., Daku 53., 55., 69.; Karrica 8., Krajnc 37.)
Domžale – Olimpija 2:1 (Barišić 22., Kovačević 50.; Elšnik 87.)
Celje – Koper 2:0 (Matko 15., Popović 69.)
nedelja:
Tabor Sežana – Maribor 1:1 (Halilović 94.; Jakupović 46.)
Bravo – Radomlje 0:1 (Čuić 86.)

Sobota prinesla tri zmage gostiteljev

Živahno je bilo že v soboto. Nogometaši Mure so premagali Gorico s 4:2 (1:2). Gostje so vodili z 2:1, ko je na sceno stopil Mirlind Daku in v 16 minutah dosegel tri gole. Domžalčani so proti ne posebej motiviranim državnim in pokalnim prvakom svoje delo opravili dobro in osvojili vse tri točke, ki jih držijo v boju za četrto mesto, zadnje, ki vodi v evropska tekmovanja. Eden ključnih mož tekme je bil Franko Kovačević z golom in podajo.

Mura je na všečni tekmi z veliko zadetki po preobratu prišla do treh točk, s katerimi vsaj do večera in tekme med Celjem in Koprom ostaja v igri za zadnje mesto v evropskih tekmovanjih. Junak zmage proti Gorici, ki je vsaj začasno ostala predzadnja in bo v zadnjem krogu iskala pot do dodatnih tekem za obstanek v ligi, je bil Mirlind Daku, ki je dosegel tri zadetke.

Celjani so v lovu na končno drugo mesto, ki prinaša igranje v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige (tretje in četrto pa v 1. krogu), svojo nalogo opravili z odliko in bodo tudi po tem krogu tik pod vrhom. V glavnih vlogah sta bila vroči napadalec Aljoša Matko in motor celjske igre Denis Popović z izvrstno izvedenim prostim strelom.

Mirlind Daku je spet zablestel. FOTO: Aleš Cipot/Fotolens.si
Mirlind Daku je spet zablestel. FOTO: Aleš Cipot/Fotolens.si

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine