Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Užaljeni Ronaldo: Pet lovorik že imam, Atletico še nobene (VIDEO)

Oblak: Ronaldo je eden najboljših igralcev vseh časov. A ne moreš se pripravljati le nanj, temveč na celotno ekipo Juventusa.
Cristiano Ronaldo je s stegnjenimi petimi prsti desnice odgovoril navijačem Atletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Cristiano Ronaldo je s stegnjenimi petimi prsti desnice odgovoril navijačem Atletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
21. 2. 2019 | 09:02
21. 2. 2019 | 11:42
2:40
Madrid – Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je bil v zadnjih treh sezonah (oziroma v štirih od zadnjih petih) najboljši strelec in z madridskim Realom zmagovalec lige prvakov. V tej sezoni bo podvig med klubsko elito stare celine le stežka ponovil, saj njegovemu Juventusu grozi izpad že v osmini finala tega tekmovanja. Sinoči je namreč »stara dama« pokleknila na gostovanju pri madridskem Atleticu (0:2), pri katerem je Jan Oblak zbral tri obrambe in ohranil mrežo nedotaknjeno. Med strelce sta se pozno, v 78. oziroma 83. minuti, vpisala Urugvajca José Maria Gimenez in Diego Godin. Povratni obračun bo šele 12. marca v Torinu.


Žvižgi ob slehernem dotiku žoge


Ronaldo je bil sinoči kajpak tarča Atleticovih navijačev, ki so ga izžvižgali vselej, ko je dobil žogo, naposled pa se je na njihovo izzivanje odzval s stegnjenimi vsemi petimi prsti desnice, nato pa svojo gesto takoj po koncu tekme precej užaljeno pojasnil in podkrepil še z besedami: »Pet lovorik sem že zbral v ligi prvakov (eno še v majici Manchester Uniteda), Atletico še nobene.« Portugalec se je sicer v lepih priložnostih znašel v deveti minuti, a se je po njegovem prostem strelu izkazal Oblak, in že v sodnikovem dodatku, ko pa je bil malenkostno premalo natančen. Na novinarsko vprašanje o možnostih preboja v četrtfinale pa je bil suhoparen in odrezav: »Bomo videli po povratni tekmi!«


Oblak: Ni še konec


Nekoliko bolj zgovoren je bil Škofjeločan Jan Oblak, ki pa svari, da je pred moštvoma še vsaj 90 minut: »Pričakovali smo razburljivo in izenačeno tekmo, vedeli smo, da ne bo lahko. Lahko smo zadovoljni. Prvi del posla smo dobro opravili, ustvarili smo si več priložnosti. Vendar pa ni še nič odločenega. Čaka nas še obračun v Torinu, ohraniti moramo mirne glave in se še enkrat dobro pripraviti. Ronaldo? Je eden najboljših igralcev vseh časov, prispeval je ogromno golov. Toda ne moreš se pripravljati le nanj, temveč na celotno ekipo Juventusa.« Atleticov čuvaj mreže sicer na petih od zadnjih sedmih dvobojev, ki jih je odigral, ni prejel zadetka.

Jan Oblak se je v deveti minuti izkazal ob Ronaldovem prostem strelu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak se je v deveti minuti izkazal ob Ronaldovem prostem strelu. FOTO: Javier Soriano/AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine