Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa: Nevtralna prizorišča v Grčiji, na Poljskem, Madžarskem in Cipru

Nekateri klubi bodo morali skoraj zanesljivo organizirati tekmo na nevtralnem prizorišču zunaj svoje države.
Aleksander Čeferin bo imel v naslednjih tednih pred seboj nove odgovorne izzive. FOTO: Yves Herman/Reuters
Aleksander Čeferin bo imel v naslednjih tednih pred seboj nove odgovorne izzive. FOTO: Yves Herman/Reuters
6. 8. 2020 | 17:50
6. 8. 2020 | 17:55
2:28
Uefa, ki jo vodi predsednik Aleksander Čeferin, je opravila razgovor z generalnimi sekretarji vseh 55 članic izpod svojega dežnika. Glavna tema diskusije so bile prihajajoče kvalifikacije za obe Uefini tekmovanji, torej ligo prvakov in evropsko ligo 2020/21.
 
Izvršni odbor Uefe je namreč nedavno sprejel podroben protokol igranja in organizacije kvalifikacijskih tekem, ki je predvidel različne primere, povezane z (ne)razširjenostjo koronavirusa v posamezni državi-članici Uefe. O tem smo podrobno pisali tukaj.


Prvo rešitev ponudile štiri članice


Gre za to, da bodo morali nekateri klubi skoraj zanesljivo organizirati tekmo na nevtralnem prizorišču zunaj svoje države, saj v nasprotnem primeru njihovi tekmeci bodisi ne bi smeli priti na prizorišče zavoljo umeščenosti na »rdeči seznam« posameznih držav ali zgolj zavoljo tega, ker bi morali ob vrnitvi v domovino njihovi nogometaši in strokovni štab prestajati 14-dnevno karanteno.

Slovenski selektor Matjaž Kek bo septembra vodil dve tekmi proti Grčiji in Moldaviji. FOTO: Mavric Pivk
Slovenski selektor Matjaž Kek bo septembra vodil dve tekmi proti Grčiji in Moldaviji. FOTO: Mavric Pivk

 
V tem kontekstu so iskali rešitev tudi na pogovorih med Uefo in generalnimi sekretarji 55 njenih članic. Rešitev so ponudile štiri nacionalne zveze – klubi bodo lahko gostili tekme tudi na nekaterih štadionih na Poljskem, Cipru, Madžarskem in v Grčiji.
 
Udeleženci pogovora so odprli tudi tematiko, povezano s septembrskim reprezentančnim terminom; Slovenija, ki jo vodi selektor Matjaž Kek, bo denimo v Stožicah gostila dve tekmi lige narodov – 3. septembra z Grčijo, tri dni pozneje z Moldavijo. Akterji se bodo znova ujeli prek videokonference približno čez dva tedna in tedaj sprejeli konkretno rešitev, pripravljenih pa je več možnih načrtov.
 
Prav tako so na pogovoru pod vodstvom Uefe razmišljali o tekmovanjih mlajših selekcij. Ta čas je na mizi ideja, da bi večino tekmovanj mlajših selekcij preložili na pomlad 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine