Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Tuji vlagatelji prišli z velikimi načrti, uresničili so jih malo

Pionirka med tujimi vlagatelji v slovenski klub je bila pred enajstimi leti Parma, v 1. SNL pa so tujci še pri Celju, Olimpiji in Muri.
Ukrajinsko-ruski vlagatelji v celjski klub, ki mu predseduje Valerij Kolotilo, so doslej vložili največ denarja. FOTO: NK Celje
Ukrajinsko-ruski vlagatelji v celjski klub, ki mu predseduje Valerij Kolotilo, so doslej vložili največ denarja. FOTO: NK Celje
18. 8. 2024 | 07:50
18. 8. 2024 | 15:25
4:36

V nadaljevanju preberite: 

NK Maribor in poslovnež Acun Ilicali sta še brez uradne sklenitve pogodbe o partnerskem sodelovanju, toda Turek, sicer tudi lastnik angleškega drugoligaša Hulla, in eden od vodilnih mož Fenerbahčeja je že potrdil, da ima v rokah škarje in platno športne in kadrovske politike. Njegov uradni vstop v upravljavsko piramido, po napovedih prihodnji mesec, bo pomenil, da bo Maribor v 1. SNL četrti slovenski prvoligaš pod vodstvom tujega upravljavca – po Olimpiji, Celju in Muri.

Slovenski nogomet in njegov poslovni ter športni potencial je morebitnim tujim poslovnežem postal zanimiv šele s prihodom ameriškega Srba Milana Mandarića leta 2015 k Olimpiji. Takratnemu predsedniku in mecenu Izetu Rastoderju je plačal od tri do štiri milijone evrov za upravljavski prevzem kluba.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine