Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Goričani ustavili tudi vodilno Olimpijo

Navijači pričakujejo le še ponedeljkovi nogometni tekmi v Prvi ligi Telemach.
Mario Kvesić in Almedin Ziljkić nista zabila gola v Novi Gorici.  FOTO: Matej Družnik
Mario Kvesić in Almedin Ziljkić nista zabila gola v Novi Gorici.  FOTO: Matej Družnik
Š. R., STA
22. 10. 2022 | 16:18
23. 10. 2022 | 19:55
7:09

Novogoričani so proti Olimpiji osvojili pomembno točko, vendar bi predvsem glede na priložnosti v prvem polčasu lahko tudi kakšno več, čeprav je bila ljubljanska zasedba precej več pri žogi (65:35 v %). Toda izbranci Mirana Srebrniča so bili konkretni v svojih napadih, a na koncu večinoma naleteli na previsoko oviro v obliki vratarja Matevža Vidovška. Ta je tako še vedno nepremagan v prvi ligi, njegov niz traja 810 minut. Mladenič pa je imel tudi nekaj sreče, saj bi po burni reakciji kaj lahko predčasno končal tekmo v Novi Gorici.

Dovolj priložnosti za kakšen gol

Treba je izpostaviti tudi priložnosti Olimpije, tekma bi se gotovo lahko končala z drugačnim izidom kot 0:0. V 42. minuti je ljubljanska zasedba prišla do obetavne akcije, ki pa se je po zaključku Maria Kvesića končala s kotom. V 48. minuti so imeli Ljubljančani lepo priložnost za vodstvo, vendar je osamljeni Timi Max Elšnik z osmih metrov zgrešil cilj s strelom z glavo. Olimpija je še naprej imela žogo veliko v svoji posesti, v 59. minuti tudi spet zagrozila, a znova neuspešno, v 66. minuti pa je na drugi strani z 18 metrov streljal Etien Velikonja, tudi on pa je bil malce premalo natančen.

V 83. minuti je Aldair poskusil s strani, a je Uroš Likar žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je Krajnc prišel sam pred Vidovška, a je slednji znova ostal nepremagan. Prav tako pa je ostal nepremagan tudi Likar v 89. minuti, ko je z diagonalnim strelom zgrešil Mustafa Nukić.

Prva liga Telemach, 14. kolo:
Bravo : Celje pri 1:0 prekinjeno zaradi dežja, naprej v ponedeljek 16.00 (Flakus Bosilj 10.)
Maribor : Domžale 0:3 (Mutavčić 36., Pišek 48., Jakupović 71.)
Tabor Sežana : Mura 0:4 (Balažic 19., Klepač 25. in 33., Beganović 27.)
Gorica : Olimpija Ljubljana 0:0
Radomlje ‒ Koper 17.30

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Mariborčani razočarali navijače že v soboto

Nogometaši Maribora so razočarali svoje privržence tudi v 14. kolu Prve lige Telemach, saj so na domačem igrišču izgubili proti Domžalam z 0:3 (0:1) in doživeli tretji zaporedni poraz. Domžalčani so prišli do prve zmage v zadnjih petih dvobojih. Uvodno tekmo kola je ustavil dež pred začetkom drugega polčasa.

Domžalčani so pripravili neprijetno presenečenje Mariborčanom. FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžalčani so pripravili neprijetno presenečenje Mariborčanom. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ekipi s sredine lestvice sta se v Ljudskem vrtu pomerili brez prisotnosti gledalcev, kar je posledica kazni disciplinskega sodnika. V prvem polčasu so več konkretnosti pokazali gosti in tudi prešli v vodstvo z golom Mirka Mutavčića, čeprav so v njihovem moštvu manjkali Slobodan Vuk, Zeni Husmani, Tilen Klemenčič, Daniel Offenbacher, Mark Strajnar in Enes Alić. Mariborska vrsta se je znašla v dodatnih težavah v 47. minuti, ko je Gregor Sikošek zaradi prekrška nad Nickom Percem dobil drugi rumeni karton. To je takoj kaznoval Jošt Pišek s prostega strela. Streljal je z leve strani s približno 20 metrov, v živem zidu se je žogi umaknil Rok Kronaveter, žoga pa je ob bližnji vratnici zletela v mrežo.

Prav Kronaveter pa je bil naslednji, ki je moral predčasno z igrišča, saj je v 52. minuti zaradi prekrška tudi on dobil drugi rumeni karton. Domžalčani so pričakovano nadzorovali tekmo, v 71. minuti pa je Arnel Jakupović povečal prednost, ko je v mrežo pospravil odbito žogo s približno 14 metrov.

Prizor z oktobrske tekme med Bravom in Olimpijo na štadionu ŽAK. FOTO: Blaž Samec/Delo
Prizor z oktobrske tekme med Bravom in Olimpijo na štadionu ŽAK. FOTO: Blaž Samec/Delo

Visoka zmaga Mure

Nogometaši sežanskega Tabora so doživeli visok poraz, potem ko so pred svojimi navijači kar z 0:4 klonili pred razpoloženimi igralci Mure. Sobočani so takoj prevzeli pobudo na Krasu in v 19. minuti prešli v vodstvo. Po kotu Luke Bobičanca z desne strani na prvo vratnico je z glavo spretno zadel Gregor Balažic. Šest minut pozneje so gostje vodili z 2:0. Po podaji Mirlinda Dakuja je bil Mihael Klepač sam pred vratarjem Janom Koprivcem in ga zanesljivo premagal, tako kot v 27. minuti še Amar Beganović, ki je zadel iz bližine po podaji Žige Kousa z desne strani.

Odpor Tabora je bil tako hitro strt. Klepač je v 33. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi po dolgi podaji z desne strani v globino in postavil končni izid. V 38. minuti je na drugi strani zadel tudi Khali, vendar so sodniki že pred tem dosodili prepovedan položaj. V 69. minuti je Klemen Pucko zadel zunanji del vratnice Taborovih vrat z lepim strelom, Fahd Ndzengue je nato zadel za domačo ekipo, a tudi on iz prepovedanega položaja.

Narava je bila močnejša

Kolo so odprli nogometaši Brava in Celja, a odigrali le en polčas, saj so sodniki zaradi razmočenega igrišča tekmo pred drugim polčasom prekinili. Ekipi bosta ta del igre odigrali v ponedeljek ob 16. uri. Tekma je v prvih 45 minutah ponudila bolj ali manj enakovredno predstavo, še preden pa so razmere za igranje postale nemogoče, pa je domače v vodstvo popeljal David Flakus Bosilj.

V nalivu je v deseti minuti od daleč najprej sprožil Matija Kavčič, Florijan Raduha je strel obranil, a mu je ob tem žoga spolzela iz rok, pri njej pa je bil takoj Flakus Bosilj in jo iz bližine potisnil v mrežo. Pozneje igra ni imela posebnega ritma, tudi zaradi vse bolj razmočenega terena, žogo so vse bolj ustavljale luže. Šele v 32. minuti je sledil prvi nov omembe vreden strel, ko je bil od daleč nenatančen Simon Nsana.

Celjani, ki so bili boljši v zadnjih 15 minutah prvega dela, so imeli na voljo nekaj obetavnih prekinitev, a jih niso unovčili. V 35. minuti pa je malce previsoko meril Jon Šporn malce zunaj kazenskega prostora. V 41. minuti je Denis Popović zapovrstjo izvedel nekaj nevarnih udarcev iz kota, po enem od teh je Gal Lubej Fink žogo preusmeril v prečko. Ker dež ni pojenjal, vode na igrišču pa je bilo vse več, so se sodniki odločili tekmo prekiniti pred začetkom drugega polčasa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine