Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Milan pri Atalanti kot leta 1994, Mourinho ustavil Stojanovića in Štulca

Empoli je v 7. kolu serie A z 0:2 izgubil na gostovanju pri Romi. Vodilni Napoli je na gostovanju pri Fiorentini zmagal z 2:1 in je tako še vedno stoodstoten.
Kapetan Rome Lorenzo Pellegrini, ki je izpustil nedavni poraz na derbiju z Laziem, se je v ekipo vrnil z golom. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Kapetan Rome Lorenzo Pellegrini, ki je izpustil nedavni poraz na derbiju z Laziem, se je v ekipo vrnil z golom. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
J. K., STA
3. 10. 2021 | 22:19
4. 10. 2021 | 16:23
3:02
Roma je na dvoboju proti Empoliju povedla v 42. minuti z golom Lorenza Pellegrinija, podajalec pri tem zadetku Henrih Mhitarjan pa je prednost povišal v 48. minuti. Petar Stojanović je igral vso tekmo za goste in ob koncu dobil rumeni karton, Leo Štulac pa je v igro proti moštvu Joseja Mourinha vstopil v 70. minuti.



Napoli je v Firencah vpisal še sedmo zmago. Za domače je zadel Lucas Martinez Quarta (29.), za goste pa Hirving Lozano (39.), ko je v mrežo pospravil odbitek po zapravljeni najstrožji kazni Lorenza Insigneja, in Amir Rrahmani (50.). Na zadnji tekmi je Atalanta proti Milanu izgubila z 2:3.



V Bergamu je Milan hitro, že v prvi minuti povedel z golom Davideja Calabrie, prednost pa je malce pred koncem polčasa podvojil Sandro Tonali. Josip Iličić je v igro vstopil v 56. minuti, kar pa ni pomagalo, Rafael Leao je v 78. minuti zadel za 3:0. Duvan Zapata v 86. z bele pike in Mario Pašalić v četrti minuti sodniškega dodatka sta le zmanjšala zaostanek.
Milan je z zmago skočil na drugo mesto, za Napolijem zaostaja za dve točki, toliko pa ima prednosti pred tretjeuvrščenim Interjem. Atalanta zaostaja deset točk za prvim mestom.



Milan tako dobro sezone v serie A ni začel od sezone 1994/95, ko je bil prvak na koncu sicer Juventus, Milan pa je bil za nameček poražen tudi v finalu lige prvakov – na Dunaju ga je premagala ena najbolj talentiranih ekip vseh časov, amsterdamski Ajax pod taktirko Louisa van Gaala. Edini gol na tekmi je dosegel Patrick Kluivert.
 

Goli spet deževali


Izjemna učinkovitost strelcev v serie A se je v nedeljo nadaljevala že na prvih treh tekmah, na katerih je skupno padlo kar 13 golov. Najbolj je odmeval visok poraz Lazia v Bologni (0:3), ki jo vodi nekdanji branilec rimskega  kluba Siniša Mihajlović. Gambijski napadalec Musa Barrow je po vodilnem zadetku v 14. minuti še dvakrat podal za prepričljivo zmago, gostje sicer niso mogli računati na prvega strelca Cira Immobileja. V Genovi so gledalci na obračunu Sampdorie in Udineseja videli kar šest golov (3:3), medtem ko je Verona doma s 4:0 odpravila Spezio.

V petek sta Cagliari in Venezia igrala 1:1, v soboto pa je Salernitana Vida Belca premagala Genoo z 1:0, z enakim izidom je Juventus v gosteh ugnal Torino, Inter s Samirjem Handanovićem pa je slavil z 2:1 pri Sassuolu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine