Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Športno sodišče začasno vrnilo Juventusu 15 točk

Zapleta na italijanski nogometni sceni še ni konec, toda po vrnitvi točk je vsaj začasno torinski klub skočil na 3. mesto.
Številni privrženci Juventusa so se razveselili novic s sodišča. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Številni privrženci Juventusa so se razveselili novic s sodišča. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
STA, Š. R.
20. 4. 2023 | 19:49
1:39

Vrhovno italijansko športno sodišče je preklicano kazen, ki jo je Italijanska nogometna zveza zaradi nedovoljenih prestopov dodelila torinskemu Juventusu. Torinskemu velikanu so tako vrnili 15 odvzetih točk, a zaenkrat le začasno, saj je sodišče odločilo, da je treba primer vnovič preučiti, poroča AFP.

Tako so »žogico vrnili« prizivnemu sodišču zveze, ki je Juventus tudi kaznovalo.

Juventus se je tako na lestvici serie A prebil na tretje mesto, ima 59 točk, 16 manj od vodilnega Napolija in tri več od četrtouvrščene Rome.

Je pa vrhovno športno sodišče potrdilo dolge kazni prepovedi delovanja v nogometu Juventusovim funkcionarjem na čelu s predsednikom Andreo Agnellijem.

Januarja je prizivno sodišče klub spoznalo za krivega sistematičnega spreminjanja računovodskih dokumentov. Po navedbah prizivnega sodišča so se kazniva dejanja nanašala na okoli 60 milijonov evrov lažnih kapitalskih dobičkov iz prestopov. To je bilo namenjeno temu, da bi bili finančni rezultati videti boljši, kot so bili v resnici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine