Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Hrvati po drami v četrtfinale, Brazilci z mislimi pri legendarnem Peleju

Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju znanih že šest četrtfinalistov. Spremljajte razplet v živo, statistiko in dogajanje v posebni grafiki.
Svoj prvi gol je v Katarju dočakal tudi glavni brazilski zvezdnik Neymar. FOTO: Carl Recine/Reuters
Svoj prvi gol je v Katarju dočakal tudi glavni brazilski zvezdnik Neymar. FOTO: Carl Recine/Reuters
Š. R., STA
5. 12. 2022 | 10:00
5. 12. 2022 | 22:43
2:43

Hrvaška nogometna reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu v Katarju prebila v četrtfinale, potem ko je v osmini finala v Al Vakri po enajstmetrovkah premagala Japonsko s 4:2 (0:1, 1:1, 1:1). V petkovem četrtfinalu se bodo naši južni sosedi postavili robu favoriziranim Brazilcem, ki so brez večjih težav s 4:1 (4:0) odpravili Južnokorejce.

»Seleçao« je hitro pokazal, kdo je gospodar igrišča. Že v sedmi minuti po Neymarjevi podaji v polno zadel Vinicius Junior, pičlih šest minut pozneje pa se je med strelce vpisal tudi Neymar, ki je mojstrsko izkoristil najstrožjo kazen.

V 29. minuti je bilo že 3:0, ko je po čudoviti akciji azijskega vratarja Seung-Gjuja Kima premagal še Richarlison. Na 4:0 pa je sedem minut pozneje povišal Paqueta. Častni gol za Južno Korejo je v 76. minuti zabil Paik Seung-Ho.

Po zmagi so Brazilci sredi igrišča razgrnili transparent z dobrimi željami za hudo bolnega Peleja, ki jim je pred tekmo sporočil, da jih bo podpiral iz bolnišnice v Sao Paulu. »Upam, da se je veselil z nami. Želim mu čimprejšnje okrevanje in da bo spet zdrav!« je poudaril Neymar in ponovil, da sanja o osvojitvi naslova svetovnega prvaka.

Veselje Hrvatov po zmagi nad Japonsko FOTO: Adrian Dennis/AFP
Veselje Hrvatov po zmagi nad Japonsko FOTO: Adrian Dennis/AFP

Japonci izgubili šele po enajstmetrovkah

V današnji uvodni tekmi so Japonci v prvem polčasu prešli v vodstvo z golom Daizena Maede, Hrvati pa so izenačili na začetku drugega dela, ko je bil uspešen Ivan Perišić. Ker v rednem delu ni padel več noben gol, je sledil prvi podaljšek na mundialu v Katarju, po njem pa še prva odločitev po enajstmetrovkah. Nesporni junak teh je bil hrvaški vratar Dominik Livaković, ki je obranil kar tri japonske strele z bele točke.

Ivan Perišić se je takole veselil hrvaškega gola. FOTO: Ozan Kose/AFP
Ivan Perišić se je takole veselil hrvaškega gola. FOTO: Ozan Kose/AFP

Za naše južne sosede so bili natančni Nikola Vlašić, Marcelo Brozović in Mario Pašalić (zgrešil je Marko Livaja), edini gol za azijsko vrsto pa je z 11 metrov dosegel Takuma Asano. Livaković je ustavil poskuse Takumija Minamina, Kaoruja Mitome in Maje Jošide.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine