Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šeško z dvema goloma pomagal Leipzigu do visoke zmage

Vzhodni Nemci so v 5. kolu nemškega nogometnega prvenstva s 4:0 ugnali Augsburg.
Lois Openda in Benjamin Šeško sta se veselila zadetkov. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Lois Openda in Benjamin Šeško sta se veselila zadetkov. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Š. R., STA
28. 9. 2024 | 17:51
28. 9. 2024 | 17:53
1:59

Slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško je na tekmi 5. kola nemške bundeslige dosegel dva gola za Leipzig in s tem izdatno pomagal svoji ekipi do zmage proti Augsburgu (4:0). Šeško je v bundesligi do tokratne tekme imel še prazno strelsko statistiko, a je to zelo hitro popravil v obračunu z bavarsko ekipo.

Prvič je zadel v 11. minuti, ko je po podaji Loisa Opende prišel do žoge na 25 metrih in po dveh korakih silovito udaril, žoga pa je končala v mreži. Le štiri minute zatem je bilo 2:0, Šeško je žogo po podaji Davida Rauma v kazenski prostor z glavo preusmeril v gol.

V prvem delu bi lahko Augsburg znižal, a je vratar Peter Gulacsi ubranil strel z bele točke Jeffreyja Gouweleeuwa. Že takoj na začetku drugega dela pa je za Leipzig zadel še Openda in potrdil zmago saškega kluba. Za piko na i je zadel še Xavi Simons v 57. minuti.

V preostalih popoldanskih tekmah je igral tudi Heidenheim, prvi tekmec ljubljanske Olimpije v konferenčni ligi naslednji teden. V Mainzu je slavil z 2:0. Za goste je v prvem delu zadel Marvin Pieringer, Heidenheim pa je dobro uro igral z igralcem več, saj je Andreas Hanche Olsen dobil drugi rumeni karton. V 80. minuti so bile moči spet izenačene, Niklas Dorsch je dobil rdeči karton, je pa nato Jan Schoppner v 86. minuti zadel za končnih 2:0.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine