Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ronaldo ni prišel na počitnice, gleda tudi proti letu 2025

Cristiano Ronaldo bi lahko za Manchester United ta konec tedna zaigral prvič po letu 2009 in finalu lige prvakov v Rimu.
Ronaldo (na fotografiji) ob prihodu na sredin trening v klubski center v Carringtonu. FOTO: Paul Ellis Afp
Ronaldo (na fotografiji) ob prihodu na sredin trening v klubski center v Carringtonu. FOTO: Paul Ellis Afp
10. 9. 2021 | 13:00
10. 9. 2021 | 13:31
2:01
Čeprav so bili prvi dnevi po povratku v Manchester podobni počitnicam, Cristiano Ronaldo je v nekajdnevni samoizolaciji lahko preživel tudi več časa z družino, je Portugalec v najnovejšem intervjuju za klubsko spletno strani zatrdil, da ga zdaj zanima le še borba za lovorike.

»Zato sem tukaj,« je dejal Ronaldo. »Sem nisem prišel na počitnice. Ko sem ta dres nosil pred leti, mi je šlo dobro, osvojil sem pomembne stvari. A zdaj sem tu in spet želim zmagovati. Skupaj z mojimi soigralci mi lahko uspe. Pripravljen sem na začetek. To bo dobra priložnost zame, za navijače in za klub, da naredimo korak naprej. V naslednjih treh ali štirih letih bom izjemnega pomena,« je samozavesten Ronaldo, ki je sicer po prestopu iz Juventusa podpisal zgolj dveletno pogodbo.


Lovi Van der Sarja in Giggsa


V zadnjih izjavah je morda celo namignil, da se v dresu vragov namerava tudi upokojiti, čeprav ga mediji neprestano selijo v Združene države Amerike. Ob izteku aktualne pogodbe bi sicer imel že 38 let, čez tri ali štiri leta, o katerih je govoril, pa 39 oziroma 40 let. Njegova nekdanja soigralca vratar Edwin van der Sar in vezist Ryan Giggs sta klubska rekorderja, saj sta se od Uniteda poslovila s 40 leti, nizozemski čuvaj mreže (40 let, 6 mesecev in 29 dni) je bil zgolj nekaj tednov starejši od Valižana (40 let, 5 mesecev in 7 dni). 

Za United je Portugalec dosegel 118 golov, tako imenovani »drugi debi« v rdečem dresu kluba z Old Traffordu pa ga čaka v soboto na domačem štadionu, kamor prihaja stari rival Newcastle United.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine