Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Roma pod Vezufom ugasnila Napoli

V 33. krogu italijanskega nogometnega prvenstva je rimsko moštvo potrdilo dobro formo in v Neaplju peri kandidatu za prvaka iztržilo neodločen izid.
Roma je na štadionu Diego Armando Maradona v Neaplju v zadnjih minutah izenačila in Napoliju ukradla pomembni dve točki v boju za prvaka. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Roma je na štadionu Diego Armando Maradona v Neaplju v zadnjih minutah izenačila in Napoliju ukradla pomembni dve točki v boju za prvaka. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
STA
19. 4. 2022 | 06:55
19. 4. 2022 | 06:57
1:39

Nogometaši Napolija so doživeli nov udarec v boju za naslov prvaka na Apeninskem polotoku. V 33. krogu prvenstva so se razšli z Romo brez zmagovalca 1:1 (1:0), a imeli vse do izteka zagotovljene vse tri točke.

Ekipa iz Neaplja, ki je na lestvici na tretjem mestu, je v 11. minuti povedla po golu Llorenza Insigneja, ki je zadel z bele točke. A v sodnikovem podaljšku je Romi točko priboril Stephan El Shaarawy s strelom s kakšnih 15 metrov.

Izenačenje je bilo več kot zasluženo, saj se je Napoli večji del tekme osredotočil na branjenje minimalne prednosti.

Nazadnje je Napoli doma izgubil s Fiorentino z 2:3 in zdaj za vodilnim Milanom pet krogov pred koncem zaostaja za štiri točke. Dve točki za drugim milanskim klubom Interjem, ki ima tekmo manj. Roma, ki jo vodi portugalski zvezdniški trener Jose Mourinho, je za Juventusom peta.

Niz spodrsljajev na domačem igrišču, na katerem je v tej sezoni oddala približno 65 odstotkov točk, je nadaljevala tudi Atalanta. Po porazu proti Veroni z 1:2 (Giorgio Scalvini 82.; Federico Ceccherini 45., Teun Koopmeiners 55.) je moštvo Josipa Iličića, ki bo po koncu sezone najbrž zapustil Bergamo, vse bolj oddaljeno od Evrope. Na osmem mestu za šestim Laziom zaostaja pet točk ob tekmi manj.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine