Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Plenković sprejel Čeferina

Hrvaški premier Andrej Plenković je s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom govoril o gradnji novega nacionalnega stadiona.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je bil gost hrvaškega premiera Andreja Plenkovića. FOTO: Reuters 
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je bil gost hrvaškega premiera Andreja Plenkovića. FOTO: Reuters 
19. 3. 2021 | 10:02
19. 3. 2021 | 10:19
2:09
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je bil včeraj na poslovnem obisku na Hrvaškem, kjer ga je na sedežu vlade v Banskih dvorih sprejel hrvaški premier Andrej Plenković.

Aleksander Čeferin je v družbi hrvaškega premiera, ministra za finance Zdravka Marića, ministrico za turizem in šport Nikolino Brnjac n predsednika Hrvaške nogometne zveze Davorja Šukerja govoril o nadaljnjih vlaganjih v nogometno infrastrukturo in o podpori pri gradnji novega nacionalnega stadiona in pri obnovi obstoječih stadionov v državi.

Andrej Plenković je na sestanku poudaril dobro delo hrvaške vlade, ki je samo v letu 2019 sofinancirala 15 projektov, povezanih z nogometno infrastrukturo, njihova skupna vrednost pa je znašala 5,7 milijona kun oziroma skoraj 900.000 evrov.

»Zahvaljujem se premieru Plenkoviću za organizacijo tega sestanka z ministrom Marićem in ministrico Brnjacevo. Smatram ga kot zelo pomembnega za nadaljnji razvoj nogomet in še posebej infrastrukture na Hrvaškem. Vesel sem, da je vlada pokazala razumevanje za številne ekonomske, zdravstvene in druge koristi, ki jih nogomet prinese družbi, kot tudi zanimanje za izzive, s katerimi se soočamo v največji športni organizaciji v državi. Ponosen sem, da imamo v predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu velikega prijatelja hrvaškega nogometa,« je dejal Šuker.

Predsednik Uefe in predsednik HNZ sta sicer pred dnevi izpeljala skupen projekt, ko so se nogometne legende Hrvaške in Slovenije pomerile na dobrodelni tekmi, izkupiček pa je bil namenjen žrtvam potresa v Petrinji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine