Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ødegaard zagotovo izgubljen za Slovenijo, morda za več mesecev

Nogometaši Arsenala so dobro začeli novo sezono, v nedavnem reprezentančnem oknu pa ostali brez norveškega vezista Martina Ødegaarda, kapetana kluba.
Martin Odegaard bo nekaj časa odsoten z zelenic. FOTO: Paul Childs/Reuters
Martin Odegaard bo nekaj časa odsoten z zelenic. FOTO: Paul Childs/Reuters
19. 9. 2024 | 08:00
0:28

Nekaj časa je trajalo, da je Martin Ødegaard upravičil sloves čudežnega dečka, potem ko je že kot najstnik prestopil k madridskemu Realu, pri Arsenalu pa je postal motor ekipe, nepogrešljiv člen začetne enajsterice in kapetan topničarjev. V severnem Londonu bi ga še kako potrebovali, če želijo držati stik z Manchester Cityjem na vrhu angleškega prvenstva, a je Ødegaard na tekmi norveške reprezentance z Avstrijo staknil poškodbo gležnja.

»Dodatni pregledi so pokazali, da ima Martin poškodovane in tudi natrgane vezi v gležnju, ne gre za enostavno poškodbo in pogrešali ga bomo kar nekaj časa. Ne vemo še natančno, koliko, veliko je odvisno od njegovega okrevanja, lahko se zgodi, da bo manjkal celo več mesecev,« je bil razočaran trener Arsenala Mikel Arteta.

Gleženj Odegaarda je nastradal na tekmi z Avstrijo. FOTO: Terje Pedersen/AFP
Gleženj Odegaarda je nastradal na tekmi z Avstrijo. FOTO: Terje Pedersen/AFP

Novica je pomembna tudi za slovensko reprezentanco, ki bo 10. oktobra v okviru lige narodov gostovala v Oslu, Norvežani pa se bodo varovancem Matjaža Keka zagotovo zoperstavili brez poškodovanega Ødegaarda. Če bi se uresničil črn scenarij, bi kapetan Arsenala lahko izpustil tudi tekmo v Stožicah, ki bo na sporedu 14. novembra.

 

   

 

      Standings provided by Sofascore

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine