Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak med nominiranci FIFA za vratarja leta

Svetovna nogometna zveza je razkrila imena nogometašev, ki kandidirajo za lovoriko The Best. Med njimi je tudi Jan Oblak.
Jan Oblak blesti v vratih Atletica in velja za enega najboljših vratarjev na svetu. FOTO: Albert Gea/Reuters 
Jan Oblak blesti v vratih Atletica in velja za enega najboljših vratarjev na svetu. FOTO: Albert Gea/Reuters 
25. 11. 2020 | 11:15
25. 11. 2020 | 11:38
2:01
Svetovna nogometna zveza (FIFA) je obelodanila širši seznam kandidatov za nagrado »The Best« za najboljšega igralca leta. Na seznamu za vratarja leta je tudi slovenski reprezentančni kapetan in član Atletica Jan Oblak.

Za naziv igralca leta se potegujejo Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Thiago Alcantara (Španija/Bayern München/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugalska/Juventus), Kevin De Bruyne (Belgija/Manchester City), Robert Lewandowski (Poljska/Bayern München), Sadio Mane (Senegal/Liverpool), Kylian Mbappe (Francija/PSG), Neymar (Brazilija/PSG), Sergio Ramos (Španija/Real Madrid), Mohamed Salah (Egipt/Liverpool) in Virgil van Dijk (Nizozemska/Liverpool).

V konkurenci vratarjev so poleg Jana Oblaka (Atletico) še Alisson Becker (Brazilija/Liverpool), Thibaut Courtois (Belgija/Real Madrid), Keylor Navas (Kostarika/PSG), Manuel Neuer (Nemčija/Bayern) in Marc-Andre ter Stegen (Nemčija/Barcelona).

Peterico kandidatov za trenerja leta sestavljajo Marcelo Bielsa (Argentina /Leeds United), Hans-Dieter Flick (Nemčija/Bayern), Jürgen Klopp (Nemčija/Liverpool), Julen Lopetegui (Španija/Sevilla) in Zinedine Zidane (Francija/Real Madrid).

Nominiranci so bili izbrani na podlagi dosežkov med 20. julijem 2019 in 7. oktobrom 2020.


Glasovanje se zaključi 9. decembra


Sedaj so na vrsti navijači, ki bodo s spletnim glasovanjem določili tri finaliste. Na svetovni nogometni zvezi bodo trojico finalistov v vsaki kategoriji izbrali na podlagi glasov navijačev, selektorjev nacionalnih reprezentanc, kapetanov moštev in izbranih novinarjev iz vsake od držav članic krovne mednarodne nogometne organizacije.

Glasovanje na spletni strani FIFA se bo končalo 9. decembra, svetovna nogometna zveza bo finaliste v vseh kategorijah objavila 11. decembra, nagrade pa bodo podelili 17. decembra na slovesnosti v Zürichu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine