Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ni le odšel zastonj, še plačati mu bodo morali 55 milijonov evrov

Pravni oddelek pri francoski nogometni ligi je določil, da mora Paris St-Germain Kylianu Mbappeju izplačati plače za april, maj in junij.
Pri Paris St-Germainu je Kylian Mbappe osvojil vse lovoriike, le za ligo prvakov. je ni, za katero ga je klub pripeljal. FOTO: Catherine Steenkeste/Reuters
Pri Paris St-Germainu je Kylian Mbappe osvojil vse lovoriike, le za ligo prvakov. je ni, za katero ga je klub pripeljal. FOTO: Catherine Steenkeste/Reuters
G. N.
12. 9. 2024 | 18:50
12. 9. 2024 | 20:16
1:50

Najboljši francoski nogometaš Kylian Mbappe in Paris St. Germain se nista razšla s prijateljskim stiskom rok, a za francoskega prvaka je zaušnica šele prišla. Pravni oddelek pri francoski nogometni ligi je klubu določil, da mora Mbappeju izplačati 55 milijonov evrov v osmih dnevih.

PSG nekdanjemu kapetanu ni izplačal plače za april, maj in junij. V odločbi je zapisano, da PSG ni izpolnil svojih obveznosti, določenih v pogodbi, ki je bila sklenjena maja leta 2022.

Takrat je 25-letni napadalec podpisal novo pogodbo, po kateri je vedel, da bo čez dve leti lahko odšel brez odškodnine. Športni dnevnik L'Equipe je zapisal, da je uprava PSG verjela v ustni dogovor z zdaj napadalcem Reala Madrida, po katerem naj bi Mbappe oprostil dolg.

Mbappe je za PSG v šestih sezonah igral 308 tekem in dosegel 256 golov. V Pariz je prišel iz Monaca za 198 milijonov evrov.

PSG se je odzval in sporočil, da zneska ne bo plačal, saj da se je 25-letnik avgusta 2023 odpovedal plačilu. Klub bo odločitev vodstva lige izpodbijal po pravni poti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine