Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mojstrski gol Angležinj za preboj v polfinale

Nogometašice Anglije so prve polfinalistke eura 2022, potem ko so v četrtfinalu v Brightonu pred 29.000 gledalci premagale Španke z 2:1.
Georgia Stanway (desno) je spravila v delirij tako soigralke kot navjače. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Georgia Stanway (desno) je spravila v delirij tako soigralke kot navjače. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Š. R., STA
21. 7. 2022 | 08:00
21. 7. 2022 | 09:49
1:57

Nogometašice Anglije so prve polfinalistke evropskega prvenstva, potem ko so v četrtfinalu v Brightonu pred 29.000 gledalci po podaljšku premagale Španke z 2:1. Angležinje se bodo pomerile z boljšimi iz dvoboja med Švedinjami in Belgijkami, preostala četrtfinalna para sta Nemčija vs. Avstrija ter Francija vs. Nizozemska.

Odločitev o zmagovalkah padla v podaljšku

Prvi polčas se je končal brez golov. Španke pa so na tekmi prve povedle, ko je v 54. minuti zadela Esther Gonzalez. Šest minut za tem je za gostiteljice izenačila Ella Toone. Tekmo pa je odločila Georgie Stanway, ki je v 96. minuti s približno 20 metrov zabila imeniten gol za zmago Anglije.

Španke so bile sicer prve favoritinje prvenstva, nato pa se je njihova prva igralka, najboljša nogometašica na svetu Španka Alexia Putellas hudo poškodovala na enem zadnjih treningov pred eurom. Dobitnica zlate žoge za najboljšo igralko na svetu si je poškodovala križne kolenske vezi, po operaciji bo z igrišč odsotna od deset do 12 mesecev.

Španska vrsta je pred eurom ostala tudi brez druge najboljše igralke na svetu po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in prve strelke reprezentance Jennifer Hermoso, ki se je poškodovala na začetku priprav.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine