Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mile Aćimović: Ne zanima me, kdo je kaj rekel v zadnjih tednih

Pri Nogometni zvezi Sloveniji so predstavili selektorja izbrane vrste, ki bo pomladi nastopila na evropskem prvenstvu doma.
Mile Aćimović bo prvič vodil mlado reprezentanco že naslednji teden v Nemčiji. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Mile Aćimović bo prvič vodil mlado reprezentanco že naslednji teden v Nemčiji. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
5. 11. 2020 | 13:24
2:59
Zlasti slovenske nogometne kroge, a tudi širšo športno javnost, je v zadnjih tednih vznemirilo dogajanje okrog reprezentance naših upov do 21 let. Rade Mijatović, predsednik NZS, je vozel zapletov in sporov presekal z odstavitvijo selektorja Primoža Glihe, nasledil ga je prav tako nekoč naš uspešni reprezentant Mile Aćimović. Tokrat je skupaj z Miranom Pavlinom, nekoč soigralcem, zdaj športnim direktorjem pri zvezi, spregovoril o načrtih in pričakovanjih največjega nogometnega dogodka doslej pri nas – prihodnjo pomlad bo namreč Slovenija skupaj z Madžarsko pripravila evropsko prvenstvo reprezentanc U-21.

»Dobro se zavedam, kako veliko tekmovanje je pred našimi nogometnimi upi. Ko sem bil sam toliko star, sem si denimo s soigralci že priboril dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo, pozneje sem doživel marsikaj, igral na euru in mundialu. S temi izjemnimi izkušnjami lahko pomagam, seveda pa bo odvisno tudi od igralcev samih. Pomislite, kako bodo morali biti motivirani, če bodo prišli pred 15.000 gledalcev v Stožico in tam igrali proti tekmecem visoke ravni,« je poudaril novi prvi mož mlade slovenske reprezentance, ki ga že od prihajajočega ponedeljka in tako prvega zbora čaka veliko dela. Pred vrati sta namreč tekmi pripravljalnega značaja z Nemčijo na tujem (12. 11.) in nato z Rusijo doma (17. 11.). »In od prvega dne me sploh ne bo zanimalo, kaj se je dogajalo v zadnjih tednih, kdo je kaj rekel in podobno. Za evropsko prvenstvo potrebujemo 23 ali 25 fantom, ki bodo na tekmah garali, se borili, 'stepli' za uspeh,« je bil jasen Aćimović, ki ne dvomi o dobrem sodelovanju tudi s selektorjem članske vrste Matjažem Kekom. 

Miran Pavlin je prepričan o dobrem sodelovanju Mileta Aćimovića z Matjažem Kekom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Miran Pavlin je prepričan o dobrem sodelovanju Mileta Aćimovića z Matjažem Kekom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


O tem pa je prepričan tudi Pavlin: »Oba sta nogometna človeka, sam sem imel doslej odlično komunikacijo z Matjažem, verjamem, da bo tako tudi z Miletom.« Ob tem pa je dodal, da je napočil čas tudi za več zaupanja najstnikom – če je nekdo talentiran in deloven, ni razloga, da ga ne bi preizkusili pri reprezentanci do 21 let: Sinoči sem gledal tekmo Barcelone in Dinama Kijev, pri prvi že opaziš tudi sedemnajstletnika. Ne vem, zakaj ne bi lahko igral tako mlad igralec tudi pri naši izbrani vrsti. Tomaž Kavčič, nekdanji selektor moštva U-21, je ponudil priložnost Janu Oblaku, takrat staremu 17 let. In zdaj vidimo, kje je Jan danes ..."

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine