Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Milanski dvojec z vrha čaka na izzivalce

V italijanskem nogometnem prvenstvu je moštvo Vida Belca Salernitana premagala Sampdorio, Empoli je s Petrom Stojanovićem izgubil v Vidmu.
Slovenski reprezentant Petar Stojanović (levo) je danes v italijanskem nogometnem prvenstvu z Empolijem gostoval v Vidmu pri Udineseju. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Slovenski reprezentant Petar Stojanović (levo) je danes v italijanskem nogometnem prvenstvu z Empolijem gostoval v Vidmu pri Udineseju. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
STA
16. 4. 2022 | 17:29
16. 4. 2022 | 22:56
2:31

Včerajšnji zmagi Milana in Interja sta na vrhu lestvice v italijanskem nogometnem prvenstvu ohranil milanski dvojec. 

Današnje tekme 33. kola je z zmago odprl Calgliari. Zadnjeuvrščena Salernitana je v gosteh premagala Sampdorio z 2:1, Empoli pa je v gosteh pri Udineseju izgubil z 1:4.

Salernitana, pri kateri je Vid Belec branil od 70. minute, je že po šestih minutah vodila z 2:0 in tokrat zdržala do konca za zmago, ki jo je sicer ohranila v boju za obstanek, a bo to težko dosegla ob dejstvu, da ima za rešilnim 17. mestom devet točk zaostanka, a tudi še dve tekmi v dobrem.

Empoli, pri katerem ni igral Leo Štulac, zato pa je bil Petar Stojanović na igrišču do 71. minute, je tokrat pokleknil v Vidmu, kjer je domači Udinese s tremi goli v drugem polčasu tekmo odločil v svoj prid.

Na prvi današnji tekmi je Cagliari, ki drži 17. mesto, ob obisku enega svojih najboljših nogometašev v zgodovini, nekdanjega urugvajskega reprezentanta Enza Francescolija, dosegel pomembno zmago v boju za obstanek, ko je z 1:0 ugnal Sassuolo.

Že v petek sta igrala vodilna kluba. Nogometaši Interja so v uvodni tekmi kola v gosteh premagali Spezio s 3:1 in se prebili na vrh lestvice. Toda tega je par ur pozneje spet zasedel Milan, ki je ugnal Genoo z 2:0. Rdeče-črni imajo tako spet dve točki prednosti pred mestnim tekmecem, a hkrati tudi tekmo več. Danes je še Fiorentina proti Venezii Domna Črnigoja iztržila zmago z 1:0, Juventus bo igral proti Bologni, Lazio proti Torinu.

V ponedeljek bosta še tekmi Napoli – Roma in Atalanta – Verona.

Izidi 33. kola

včeraj:

Milan : Genoa 2:0 (Rafael Leao 11., Junior Messias 87.)

Spezia : Inter 1:3 (Giulio Maggiore 88.; Marcelo Brozović 31., Lautaro Martinez 73., Alexis Sanchez 90.)

Cagliari : Sassuolo 1:0 (Alessandro Deiola 42.)

Sampdoria : Salernitana 1:2 (Francesco Caputo 32.; Federico Fauzio 4., Ederson Lourenco 6.)

Udinese : Empoli 4:1 (Ardin Ismajli 6. avt., Gerard Deulofeu 52., Ignacio Pussetto 79., Lazar Samardžić 87.; Andrea Pinamonti 70.)

Fiorentina : Venezia 1:0 (Lucas Torreira 30.)

Juventus : Bologna 1:1 (Dušan Vlahović 90.+5.; Marko Arnautović 52.)

Lazio : Torino 1:1 (Ciro Immobile 90.+2.; Pietro Pellegri 56.)

ponedeljek:

Napoli – Roma (19)

Atalanta – Verona (21)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine