Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi od polnoči brez pogodbe, Barcelona mrzlično išče rešitev

Kapetan Argentine in Barcelone Lionel Messi bo s 1. julijem prvič v profesionalni karieri postal prosti igralec.
Končnega dogovora ne bo še vsaj nekaj dni, morda tudi tednov. FOTO: Pau Barrena/AFP
Končnega dogovora ne bo še vsaj nekaj dni, morda tudi tednov. FOTO: Pau Barrena/AFP
J. K.
30. 6. 2021 | 13:02
30. 6. 2021 | 14:15
2:54
Lionelu Messiju, ki se pripravlja na četrtfinalno tekmo z Ekvadorjem na južnoameriškem prvenstvu, se bo s 1. julijem pogodba z Barcelono tudi uradno iztekla. V klubu se po poročanju časnika Marca trudijo, da bi čim prej sklenili nov dogovor, ki pa je za zdaj menda še precej oddaljen.

Prihodnost prvega zvezdnika španske lige je zasenčila celo dogajanje na euru 2020, saj se je Messi, ki je s tremi goli in dvema podajama trenutno statistično najboljši nogometaš Cope Americe, znašel celo na naslovnici osrednjega športnega dnevnika v Španiji.

Spominjali so se njegove prve tekme v dresu članske ekipe 16. oktobra 2004 proti mestnemu tekmecu Espanyolu, ko si »ni mogel nihče predstavljati, kakšen igralec bo postal«. Postal je simbol veličine Barcelone, poroča Marca, a ta simbol bo nocoj opolnoči ostal brez kluba, dodajajo.
 

Čakajo tudi pokrovitelji


»Kljub poskusom Joana Laporte, da bi podaljšal njegovo pogodbo, dogovora še ni. Odkar je predsednik prevzel novo vlogo, je bila njegova največja prioriteta prizadevanje, da Messi svojo pogodbo podaljša,« so zapisali madridski novinarski kolegi.

Ne gre pozabiti, svarijo, da je lani Argentinec želel zapustiti Camp Nou, ko je sredi boja s predsednikom Josepom Mario Bartomeuom in njegovimi pajdaši v klub poslal faks, v katerem je zahteval predčasno prekinitev sodelovanja, kar naj bi mu omogočala posebna klavzula. Bartomeu se ni dal in od morebitnih snubcev zahteval odškodnino v višini 700 milijonov evrov.

Lionel Messi je s tremi goli za zdaj prvi strelec, z dvema podajama pa tudi prvi podajalec Cope Americe. Argentinci v nedeljo igrajo četrtfinalno tekmo z Ekvadorjem. FOTO: Mariana Greif/Reuters
Lionel Messi je s tremi goli za zdaj prvi strelec, z dvema podajama pa tudi prvi podajalec Cope Americe. Argentinci v nedeljo igrajo četrtfinalno tekmo z Ekvadorjem. FOTO: Mariana Greif/Reuters


Laporta se je na predsedniški stolček vrnil z zavedanjem, da mora rešiti nastalo zagato, dodaja Marca. Večkrat je poudaril, da računa na Messijevo zaupanje, saj naj bi ju družili dobri odnosi iz Laportove prve etape na čelu kluba, ko je menda predsednik držal vse obljube, ki jih je dal nogometašu in njegovemu agentu/očetu Jorgeju Horaciu Messiju. Da ima Laporta dobre odnose z Messijevim očetom, potrjuje tudi Marca, saj menda redno govorita.

Končnega dogovora ne bo še vsaj nekaj dni, morda tudi tednov, še piše Marca, čeprav je želja Laporte, da bi se pereča vprašanja rešila čim prej. Barcelona ima težave tudi s pokrovitelji, ki v svojih najnovejših oglasih na Argentinca (še) niso mogli računati, tako pa bo vsaj do takrat, dokler Južnoameričan ne bo podpisal. Nekateri pokrovitelji tudi čakajo pred podpisom novih pogodb s klubom, ki brez Messija v svojih vrstah seveda še zdaleč nima tako močnega pogajalskega izhodišča kot z njim.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine