Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Matjaž Kek z določenimi spremembami (VIDEO)

Pred slovensko nogometno reprezentanco sta zahtevni gostovanji v ligi narodov.
Ali bo Matjaž Kek svojim izbrancem zaploskal tudi po zahtevnih gostovanjih? FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Ali bo Matjaž Kek svojim izbrancem zaploskal tudi po zahtevnih gostovanjih? FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
M. Š., STA
4. 10. 2024 | 10:56
4. 10. 2024 | 11:04
3:30

Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance, je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na naslednjih dveh tekmah v ligi narodov B na Norveškem in v Kazahstanu. Na seznamu je zavoljo nekaterih poškodb in drugih razlogov nekaj sprememb.

V obrambi sta tokrat zraven David Zec in Sven Šoštarič Karič, v zvezni vrsti je poziv spet prejel tudi Jan Repas, po daljšem času pa je med napadalci tudi Blaž Kramer. Na seznamu je 25 nogometašev, nekaj več tudi zaradi nevarnosti kartonov in zdravstvenih težav, predvsem Jana Mlakarja in Vanje Drkušića. Zaradi poškodbe sicer med drugimi manjkajo Jon Gorenc Stanković, Žan Karničnik, David Brekalo ...

Kek: Zelo zahtevni gostovanji

»Dve zelo zahtevni gostovanji sta v tem ciklu. Zahtevni zaradi kakovosti tekmecev in potovanja ter pomanjkanja časa za treninge. Smo pa sredi tekmovalne sezone, tako da seveda vse ne more biti idealno. Nekaj novih imen je na seznamu, nekaj jih manjka, ampak to je popolnoma običajno. Vsaka poškodba, karton daje priložnost nekomu drugemu. Liga narodov je namenjena deloma tudi kakšnemu novemu imenu, razširitvi seznama,« je seznam komentiral Kek.

Slovenska reprezentanca, ki na lestvici Svetovne nogometne zveze (FIFA) zaseda 51. mesto, se je z Norveško (47.) doslej pomerila enajstkrat, nazadnje v ligi narodov 2022, ko je doma zmagala z 2:1, v gosteh pa igrala 0:0. Skupno ima naša vrsta proti »Vikingom« dve zmagi, tri neodločene izide in šest porazov. S Kazahstanom, ki je na svetovni lestvici šele na 109. mestu, pa se je srečala trikrat in prav tolikokrat zmagala. Nazadnje je bila septembra v Ljubljani v ligi narodov boljša s 3:0.

Slovenija se bo z Norveško pomerila 10. oktobra ob 20.45, s Kazahstanom pa 13. oktobra ob 15. uri po srednjeevropskem času. Do konca lige narodov bosta potem še dve novembrski preizkušnji; Kekovi izbranci bodo 14. novembra gostili Norveško, tri dni pozneje pa bodo gostovali v Avstriji.

Na lestvici sta po prvih dveh krogih na vrhu skupine B3 Slovenija in Norveška s po štirimi točkami, Avstrija in Kazahstan imata po eno.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine