Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčani so iskali in odkrili aduta

V kvalifikacijah za konferenčno ligo je bil vijolični junak v Jerevanu novinec iz Tolmina Danijel Šturm, domžalski v Luksemburgu pa Estonec Mattias Kait.
Maribor je potrdil napredovanje v 2. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo tudi v gosteh v Jerevanu. FOTO Marko Pigac/mp Produkcija
Maribor je potrdil napredovanje v 2. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo tudi v gosteh v Jerevanu. FOTO Marko Pigac/mp Produkcija
16. 7. 2021 | 06:00
4:16
Maribor in Domžale sta šla po evropski nogometni poti Mure in napredovala v 2. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo. Vijolični so bili še drugič boljši od armenskega Urartuja z 1:0. Strelec je bil novinec Danijel Šturm. Domžalčani so v Luksemburgu proti Hesperangeju z golom Estonca Mattiasa Kaita za 1:1 ubranili minimalno domačo zmago.

Naslednji teden se bo trojici v Evropi pridružila še Olimpija, ki je bila kot pokalni prvak neposredno uvrščena v 2. kolo kvalifikacij. Prva bo šla v boj za ligo prvakov Mura proti Ludogorcu v sredo v Murski Soboti, drugi pa za konferenčno ligo: Maribor bo v četrtek gostoval pri švedskem Hammarbyju, Domžale bodo gostile finsko Honko, Olimpija pa maltežansko Birkirkaro.
Prvi evropski učinek je bil odličen. Od petih tekem so jih slovenski klubi dobili kar pet in prejeli le en gol. Skupna razlika v golih je 10:1, od tega je Murina 6:0. Prekmurci so pokazali tudi najboljšo igro.

Domžalski rumeni so v drugem polčasu preprečili podaljšek. FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžalski rumeni so v drugem polčasu preprečili podaljšek. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kdor išče, ta najde, je pregovor, ki so se ga pri prenovi in pomlajevanju moštva držali vijolični. Včerajšnji junak v Armeniji je bil novinec, 22-letni Tolminec Danijel Šturm, ki je šele pred dobrim tednom prepričal strokovni štab, ko je v preizkušnji rezervistov po prvi evropski tekmi dosegel dva gola proti Bistrici (5:2). Z vijoličnimi je prej že sklenil štiriletno pogodbo.

Mladi krilni napadalec je v 85. minuti pobegnil po desni strani, izkoristil bliskovit nasprotni napad in v drugem poskusu, prvega je domači vratar odbil, dosegel gol za zmago in svojega prvega v mariborskem dresu.

Šturm je opozoril nase v spomladanskem delu 2. SNL pri moštvu Bilj, ko je od trinajstih golov v sezoni zabil kar deset. Trener Simon Rožman ni dolgo časa čakal in mu v drugi tekmi takoj ponudil priložnost. Na klopi je pustil enega od najboljših mož s prve tekme Rudija Požega Vancaša, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal še en poletni novinec Marko Alvir. V primerjavi s prvo tekmo je začel tudi Aleks Pihler namesto Gala Gorenaka.



Mariborčani v živčni tekmi številnih napak gostiteljem, ki so v prvem polčasu sicer zatresli vratnico, niso dopustili veliko igre in manevrskega prostora, toda tudi sami niso bili napadalno razpoloženi. Šele v zadnjih četrt ure so šli domači bolj tvegano in odločno v lov za golom in za podaljškom, a se ujeli v lastno zanko. Hitro so jim pojenjale moči, Mariborčanom pa so še bolj odprli pot do vrat, kar je izkoristil Rožmanov as iz rokava Šturm.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine