Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United z rekordnimi prihodki

Rdeči vragi objavili rekordne prihodke v višini 744,2 milijona evrov, še vedno ima izgubo 42,1 milijona funtov.
Manchester United ima bajne prihodke. FOTO: Phil Noble/Reuters
Manchester United ima bajne prihodke. FOTO: Phil Noble/Reuters
Š. R., STA
26. 10. 2023 | 15:21
2:14

Angleški nogometni velikan Manchester United je v poročilu objavil rekordne prihodke v višini 648,4 milijona funtov (744,2 milijona evrov) v poslovnem letu, ki se je končalo 30. junija.

Skupni prihodki so se v primerjavi s prejšnjim letom povečali za 11 odstotkov in so presegli prejšnji rekord lige, ki ga je leta 2019 postavil United, čeprav je tekmoval v evropski nogometni ligi in ne v donosnejši ligi prvakov. Klub je še vedno poročal o izgubi v višini 42,1 milijona funtov (48,3 milijona evrov).

Unitedova masa plač se je v tem obdobju zmanjšala za 52,8 milijona funtov (60,6 milijona evrov) na 331,4 milijona funtov (380,3 milijona evrov), kar so pripisali kadrovskim spremembam in odsotnosti ekipe iz lige prvakov. Cristiano Ronaldo je bil med številnimi visoko plačanimi igralci, ki so zapustili klub. V poročilu piše, da družini Glazer in drugim delničarjem niso izplačali dividend.

Objava poročila prihaja v času, ko naj bi ustanovitelj kemičnega podjetja Ineos, britanski milijonar Jim Ratcliffe, vložil zahtevo za nakup 25-odstotnega deleža v klubu. V sezoni 2022/23, obdobju, ki ga zajemajo zadnji poslovni izidi, je članska ekipa Manchester Uniteda končala na tretjem mestu premier lige in osvojila ligaški pokal.

Ženska ekipa je končala na drugem mestu v ženski superligi in bila podprvakinja v pokalu FA. Moška ekipa, ki premier lige ni osvojila od leta 2013, je trenutno osma na lestvici pred nedeljskim obračunom proti prvaku Manchester Cityju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine