Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Madžari po srhljivki do točke in vstopnice za euro, v Nemčiji tudi Slovaki

Naši vzhodni sosedi so se na gostovanju v Bolgariji šele tik pred koncem tekme veselili izenačujočega gola.
Madžarski nogometaši so z zvrhano mero sreče osvojili točko v Bolgariji. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Madžarski nogometaši so z zvrhano mero sreče osvojili točko v Bolgariji. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
M. Š., STA
16. 11. 2023 | 21:53
16. 11. 2023 | 23:45
2:50

Naslednja reprezentanca, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu v nogometu prihodnje leto v Nemčiji, je izbrana vrsta Madžarske. Potrebno točko, ki ji je še manjkala za izpolnitev cilja, je osvojila na gostovanju v Bolgariji, kjer je  v sodnikovem dodatku izenačila na 2:2. V 97. minuti so si Bolgari zabili avtogol, nesrečnik je bil Aleks Petkov.

Madžari imajo zdaj v skupini G dve točki več od drugouvrščene Srbije in neulovljivih sedem več od tretjeuvrščene Črne gore. Bolgarija na zadnjem mestu še naprej ostaja brez zmage.

Nastop v Nemčiji si je zagotovila tudi Slovaška, ki je v skupini J s 4:2 premagala Islandijo, dva gola je k uspehu prispeval Lukaš Haraslin. Slovaki so s tem potrdili drugo mesto v skupini, zaostali bodo le za Portugalsko, ki je v deveti tekmi še devetič zmagala. Z goloma Cristiana Ronalda in Joaa Cancela je v gosteh z 2:0 ugnala Lihtenštajn. Luksemburgu zmaga s 3:0 proti še naprej razglašeni Bosni in Hercegovini ne bo pomagala do senzacije, na tretjem mestu skupine namreč za Slovaško pred zadnjim kolom še naprej zaostaja za pet točk.

Cristiano Ronaldo je dosegel nov gol za Portugalsko. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel nov gol za Portugalsko. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

V popoldanskih današnjih tekmah posebej pomembnih odločitev ni bilo. V skupini A je Španija s 3:1 premagala Ciper. Škotska je na gostovanju v Gruziji iztržila zgolj neodločen izid, potem ko je v sodnikovem dodatku izenačila na 2:2 in s tem izničila prednost gostiteljev, za katere je oba gola prispeval zvezdnik Napolija Hviča Kvaračelija. Končni izid je v tretji minuti dodatnega dela postavil rezervist Lawrence Shankland, ki je v igro vstopil sedem minut prej. Prvi gol za prvo izenačenje na tekmi je dosegel Scott McTominay.

Avstrija je z zmago 2:0 v Estoniji v skupini F le še potrdila uvrstitev na prvenstvo, nov spodrsljaj pa si je privoščila Švedska, ki je z 0:3 izgubila na gostovanju v Azerbajdžanu.

Na prvenstvo stare celine so se poleg Madžarske, Slovaške in gostiteljice Nemčije za zdaj že uvrstile reprezentance Španije, Škotske, Avstrije, Belgije, Portugalske, Francije, Anglije in Turčije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine