Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Luis Suarez po 16 letih zapušča staro celino

Urugvajski nogometni napadalec Luis Suarez bo okrepil vrste argentinskega velikana River Plate.
Luis Suarez je bil kot prvi strelec kluba junak Atleticove šampionske sezone 2020/21, v minuli pa je igral veliko bolj obrobno vlogo. FOTO: Juan Medina/Reuters
Luis Suarez je bil kot prvi strelec kluba junak Atleticove šampionske sezone 2020/21, v minuli pa je igral veliko bolj obrobno vlogo. FOTO: Juan Medina/Reuters
Š. R., STA
16. 6. 2022 | 10:00
16. 6. 2022 | 10:01
1:29

Tako v četrtek poročajo številni španski in argentinski mediji, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Petintridesetletnemu Luisu Suarezu bo 30. junija potekla njegova pogodba z Atleticom Madridom, na kultni stadion Monumental pa bo prišel kot prost igralec, saj se z Madridčani ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Urugvajec je bil v Atleticu soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Urugvajec naj bi se že dogovoril o pogojih sodelovanja z Riverjem, v katerem naj bi zamenjal nadarjenega 22-letnega Juliana Alvareza, ki bo, kot kaže, kariero nadaljeval v Angliji v vrstah Manchester Cityja.

Suarez je nazadnje nastopil v Južni Ameriki leta 2006, ko je po sezoni v vrstah Nacionala iz Montevidea odšel v Evropo. Izkušeni napadalec je na stari celini branil barve Groningena, Ajaxa, Liverpoola, Barcelone in Atletica Madrida. Za reprezentanco Urugvaja je odigral 132 tekem in dosegel 68 golov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine