Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpoolov Portugalec blesti na dveh zelenicah: Jota v finalu ugnal Pedrija

Član Liverpoola Diogo Jota je na mednarodnem turnirju videoigre FIFA 22, na katerem so sodelovali profesionalni nogometaši, spet dokazal svoje mojstrstvo.
Diogo Jota med (pravo) tekmo na Anfieldu. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
Diogo Jota med (pravo) tekmo na Anfieldu. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
22. 10. 2021 | 14:56
22. 10. 2021 | 15:00
1:52

Napadalni vezist Diogo Jota se je že večkrat izkazal na angleških zelenicah kot član Wolverhamptona in Liverpoola, Portugalec pa se odlično znajde v priljubljeni nogometni videoigri FIFA. Jota je v finalu prvega turnirja, v katerem so profesionalni nogometaši združili moči z najboljšimi igralci videoiger, premagal vezista Barcelone Pedrija.

Sodelovala sta tudi Chelseajeva napadalca Timo Werner in Callum Hudson-Odoi, branilec Paris Saint-Germaina Layvin Kurzawa, vezist Juventusa Weston McKennie in napadalec Manchester Cityja Ferran Torres. V finalu je bil izid 3:1, Jota pa je letos nekaj časa držal prvo mesto na svetovni lestvici Ultimate Team Champions, ko je teden zaključil z izkupičkom 30:0.

Jota je zadnji turnir odigral s Tekkzom (Fnatic), Pedri pa z Gravesenom (DUX Gaming). Jota and Tekkz sta v skupinskem delu osvojila prvo mesto ob Wernerju (SaNkHs/Case Esports), Adebayu Akinfenwi (Tom/Excel Esports) in Kurzawi (Team Gullit), Pedro in Gravesen pa sta bila boljša od McKennieja (RocKy/Team Vitality), Torresa (Matias/Team Heretics) in Hudson-Odoija (Lisa/JLingz esports).

O izjemnih spretnostih portugalskega nogometaša je nedavno spregovoril tudi youtuber Huge Gorilla, svetovni prvak iz leta 2017, ki je imel na njunem medsebojnem obračunu veliko težav. Jota v svoji ekipi računa na nekaj izjemnih posameznikov, med katerimi so nogometne legende Ronaldo, Pele in Ruud Gullit, pa tudi zvezde sedanjosti Brazilec Neymar in Francoz Kylian Mbappe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine