Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lionel Messi stane preveč, stečaj je ena od rešitev

FC Barcelona se z nogometaši že pogovarja o znižanju plač za 30 odstotkov, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov.
Najdragocenejši mož FC Barcelona Lionel Messi je eden od razlogov za denarno krizo katalonskega velikana, ki Argentincu plačuje najvišjo plačo na svetu med športniki. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Najdragocenejši mož FC Barcelona Lionel Messi je eden od razlogov za denarno krizo katalonskega velikana, ki Argentincu plačuje najvišjo plačo na svetu med športniki. FOTO: Marco Bertorello/AFP
G. N., STA
31. 10. 2020 | 11:58
1:41
Španski nogometni velikan Barcelona je zašel v velike finančne težave. Kot poročajo tamkajšnji mediji, klubu že v januarja grozi plačilna nesposobnost, če se Lionel Messi in drugi zvezdniki v ekipi ne bodo odpovedali delu svojih dohodkov.

O tem sta danes poročala tudi Marca in As, ki sta se sklicevala na poročilo radijske postaje RAC1.

Kot prenaša nemška tiskovna agencija dpa, so se v petek začela pogajanja med klubskimi odvetniki in nogometaši o znižanju prejemkov, sicer klubu grozi tudi stečaj.

V klubu si želijo dogovor vsaj do 5. novembra, pričakujejo pa, da se bodo nogometaši odpovedali 30 odstotkom svojih plač, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov. Kar 108 milijonov evrov bruto znaša Messijeva letna plača.

V zadnjih pogovorih so igralci znižanje plač zavrnili. A v klubu poudarjajo, da so se stvari s koronsko krizo bistveno spremenile in da v blagajni še kako manjkajo prilivi z naslova prodaje vstopnic.

Po poročanju medijev je najbolj izpostavljen prav Messi, ki je pred časom razburil javnost z odhodom iz Katalonije.

Po odstopu predsednika Josepa Bartomeuja je vodstvo kluba prevzel Carles Tusquets, ki ne skriva, da je v tem trenutku najbolj pomembno urediti finance.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine