Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Lani je igral na mundialu, zdaj žogo brca v španskem zaporu

Brazilski nogometni as Dani Alves čaka na kazen pod obtožbo, da je spolno zlorabil 23-letno dekle. Prva žena ga podpira, druga je zahtevala ločitev.
Dani Alves (desno) je 9. decembra lani tolažil rojaka Neymarja po usodnem porazu s Hrvaško na SP. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Dani Alves (desno) je 9. decembra lani tolažil rojaka Neymarja po usodnem porazu s Hrvaško na SP. FOTO: Matthew Childs/Reuters
28. 3. 2023 | 13:45
28. 3. 2023 | 16:58
6:35

V nadaljevanju preberite:

Še pred kratkim je bil Dani Alves eden najbolj spoštovanih nogometašev na svetu. Med bogato kariero je igral za elitne klube, po številu nastopov za brazilsko reprezentanco (126) zaostaja le za Cafujem (142). Lani je tretjič igral na svetovnem prvenstvu (mundial 2018 je izpustil zaradi poškodbe) ter pri 39 letih in 210 dneh starosti nosil kapetanski trak na tekmi s Kamerunom. Štiri tedne pozneje se mu je začelo življenje postavljati na glavo in zdaj že dobra dva meseca ždi v zaporu v bližini Barcelone.

Kakšna obtožba bremeni zlatega bočnega branilca brazilskega nogometa? Kako se je poskušal rešiti iz godlje in nenehno spreminjal svojo zgodbo? Kaj zanj pomeni sprememba španske zakonodaje? Zakaj mu nočejo odobriti začasne prostosti ob plačilu varščine? Zakaj je sprva zavračal stike s sojetniki in kako se je sčasoma omehčal za rešetkami?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine