Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kotnik nova okrepitev nogometašev Maribora

Vezist Andrej Kotnik, ki je bil nezadovoljen s svojim statusom pri Gorici, je podpisal pogodbo z Mariborom. 
Andrej Kotnik bo do 2022 nosil vijoličasti dres. FOTO: NK Maribor
Andrej Kotnik bo do 2022 nosil vijoličasti dres. FOTO: NK Maribor
N. Gr., STA
1. 4. 2019 | 14:55
1. 4. 2019 | 15:04
1:58
Trenutno vodilna ekipa slovenskega nogometnega prvenstva Maribor je danes najavila ime nove okrepitve, to je 23-letni ofenzivni vezist Andrej Kotnik. Ta je nazadnje nosil dres Gorice, s katero je pred kratkim prekinil pogodbo. Podpisal je triletno pogodbo, zaradi prekinitve z Gorico pa v spomladanskem delu ne sme igrati za vijoličaste.

»Želimo si nadarjene fante v našem klubu, ki imajo pravo izhodišče za nadaljnji razvoj, klub pa potem z delom in pravo usmeritvijo pride z njim do cilja ter spravi igralca na višjo raven. Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost, in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo,« je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Novinec pri Mariboru, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej zbral 55 nastopov in dosegel šest zadetkov, se bo tako do konca spomladanskega dela priključil moštvu na treningih, potem pa z velikim motivom začenja novo zgodbo.

»Presrečen sem, da sem lahko postal del takšnega kluba. Se že veselim najprej treningov in od poletja tudi tekem. Verjamem, da lahko pripomorem k nadaljnjim uspehom in želim upravičiti klubska pričakovanja. Lahko rečem, da se mi je s tem prestopom uresničila ena od mojih nogometnih želja. Ko sem bil v Italiji, sem spremenil pogled na nekatere zadeve in verjamem, da mi je to pomagalo pri novem, velikem izzivu. Pri prilagajanju na novo, a dobro znano okolje in potem pri igranju. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, pritisk je večji, a sem pripravljen na vse in verjamem, da lahko pri tem prispevam svoj delež,« je dejal Kotnik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine