Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V derbiju padlih velikanov je Manchester United prekosil Liverpool

Po dveh uvodnih porazih so rdeči vragi v 3. kolu angleške lige dosegli prvo zmago.
Jadon Sancho (levo) je v 16. minuti popeljal Manchester United v vodstvo z 1:0. FOTO: Chalinee Thirasupa/Reuters
Jadon Sancho (levo) je v 16. minuti popeljal Manchester United v vodstvo z 1:0. FOTO: Chalinee Thirasupa/Reuters
Š. R., STA
22. 8. 2022 | 23:19
27. 8. 2022 | 18:48
5:16

 V vrhuncu 3. kola angleškega prvenstva je Manchester United le dočakal prvo zmago. Po uvodnih dveh porazih je z 2:1 (1:0) ugnal Liverpool, ki ostaja pri pičlih dveh točkah in zaseda šele 16. mesto na lestvici.

Najuspešnejša kluba v zgodovini lige, Manchester United z 20 in Liverpool z 19 naslovi, sta slabo začela novo sezono. Tokrat pa je Manchester United na Old Traffordu le vpisal zmago po zaslugi golov Jadona Sancha in Marcusa Rashforda ter se povzpel na 14. mesto.

Junak dvoboja je bil Sancho, ki je v prvem polčasu prestregel natančno podajo Anthonyja Elange globoko v kazenskem prostoru in premagal nemočnega vratarja Liverpoola Alissona z nizkim natančnim strelom v spodnji levi kot. V 53. minuti je sledilo novo presenečenje za Liverpool. Marcus Rashford je odlično zadel v zgornji kot vrat nemočnega gostujočega vratarja.

Gol ni takoj obveljal, saj je obstajal sum, da se je Rashford znašel v prepovedanem položaju. Po pregledu Vara pa je sodnik Michael Oliver pokazal, da ni bilo prepovedanega položaja in da gol velja. Nogometaši Manchester Utd so lahko začeli slaviti. Dvoboja s tem še ni bilo konec. Častni zadetek za Liverpool je v 82. minuti dosegel Mohamed Salah, ki je mojstrsko izkoristil zmedo in žogo pospravil pod desno vratnico za 2:1.

Šele v 86. minuti je vstopil v igro portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, od katerega senzacij željni angleški mediji pričakujejo, da bo kmalu sporočil, kako bo z nadaljevanjem njegove kariere.

City le do točke

Manchester City je prvič v sezoni angleškega prvenstva ostal brez polnega izkupička. V tretjem kolu je v gosteh po zaostanku z 1:3 rešil točko proti Newcastlu. Visok poraz pa je doživel Chelsea, ki je z 0:3 izgubil proti Leedsu.

V Newcastle je dišalo po senzaciji, a so se angleški prvaki iz Manchestra po zoastanku z 1:3 le rešili in osvojili točko. FOTO: Scott Heppell/Reuters
V Newcastle je dišalo po senzaciji, a so se angleški prvaki iz Manchestra po zoastanku z 1:3 le rešili in osvojili točko. FOTO: Scott Heppell/Reuters

Meščani, aktualni prvaki angleške lige, so povedli po hitrem zadetku Ilkaya Gündogana (5.), a so domači do polčasa obrnili izid po zaslugi Miguela Almirona (28.) in Calluma Wilsona (39.). Na 3:1 je v 54. minuti povišal Kieran Trippier, v razmaku treh minut pa sta nato za točko Cityja zadela Erling Haaland (61.) in Bernardo Silva (64.).

Chelsea je na Elland Roadu doživel visok poraz proti Leedsu z 0:3. V prvem polčasu sta zadela Brenden Aaronson (33.) in Rodrigo (37.). Predvsem prvi se lahko za zadetek zahvali gostujočemu vratarju Edouardu Mendyju, ki se je zapletel ob preigravanju mladega Američana in mu omogočil lahek zaključek.

Harry Kane je prinesel tri točke Tottenhamu.
Harry Kane je prinesel tri točke Tottenhamu.

V drugem delu je nato zadel še Jack Harrison (69.), za nameček pa je težave Chelseaja ob koncu tekme poglobil še rdeči karton Kalidouja Koulibalyja.

Na prvi tekmi 3. kroga angleške nogometne lige je londonski Tottenham z 1:0 premagal Wolverhampton. Edini zadetek na tekmi je dosegel angleški napadalec Harry Kane. Njegov klubski rival iz severnega Londona, Arsenal, je na današnji zadnji tekmi brez težav s 3:0 premagal povratnika med elito Bournemouth in skočil na vrh lestvice.

Kane je za Tottenham dosegel že 185. zadetek in postavil ligaški rekord za največ doseženih golov za en klub. Zdaj ima enega več od nekdanjega igralca Manchester Cityja, Argentinca Sergia Agüera.

Arsenal ostaja pri stoodstotnem izkupičku. Na tretji tekmi so Londončani vpisali še tretjo zmago. Na gostovanju pri Bournemouthu so slavili s 3:0. Dva zadetka je prispeval norveški vezist Martin Odegaard, enega pa branilec William Saliba.

Do svoje prve zmage v sezoni so prišli nogometaši Crystal Palacea, ki so pred domačimi navijači premagali Aston Villo s 3:1. Še en povratnik med elito Fulham nadaljuje z dobrim uvodom v sezono. Danes je bil doma s 3:2 boljši od Brentforda. Tako eni kot drugi se zaenkrat nahajajo zelo visoko na ligaški lestvici. Fulham je četrti, Brentford pa peti.

Harry Kane je prinesel tri točke Tottenhamu.
Harry Kane je prinesel tri točke Tottenhamu.

Poleg Arsenala pa so drugo današnjo gostujočo zmago zabeležili nogometaši Southamptona. Z 2:1 so premagali Leicester, ki še vedno išče svojo prvo zmago v sezoni. Zaenkrat imajo lisice le eno osvojeno točko. Edini sobotni obračun, ki ni ponudil zmagovalca je bil v Liverpoolu. Domači Everton in še tretji povratnik med prvoligaško druščino Nottingham Forest sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine