Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hrvati so se oddolžili Avstrijcem in se uvrstili na zaključni turnir

Prvo mesto v svoji skupini lige narodov so si zagotovili tudi nizozemski nogometaši, ki so bili boljši od Belgijcev.
Dejan Lovren je zabil tretji gol za zmago Hrvaške nad Avstrijo. FOTO: Joe Klamar/AFP
Dejan Lovren je zabil tretji gol za zmago Hrvaške nad Avstrijo. FOTO: Joe Klamar/AFP
25. 9. 2022 | 23:17
25. 9. 2022 | 23:45
2:38

Hrvaški nogometaši so se na najlepši način oddolžili Avstrijcem za senzacionalni junijski poraz v Osijeku (0:3). V današnjem povratnem dvoboju lige narodov A so naši južni sosedi na Dunaju zanesljivo zmagali s 3:1 (1:1) in si zagotovili prvo mesto v skupini I.

Za Hrvate sta ob Luki Modriću, ki je že v šesti minuti načel domačo mrežo, v polno zadela še Marko Livaja (69.) in Dejan Lovren (72.). Častni zadetek za gostitelje v deveti minuti dosegel Christoph Baumgartner (9.).

V drugi tekmi te skupine so Danci pred svojimi navijači z 2:0 (2:0) premagali Francoze. Zmago sta domači reprezentanci že v prvem polčasu pristreljala Kasper Dolberg (34.) in Andreas Skov Olsen (39.).

Nizozemski zvezdnik Virgil van Dijk se je takole veselil svojega zadetka proti Belgiji. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Nizozemski zvezdnik Virgil van Dijk se je takole veselil svojega zadetka proti Belgiji. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters

V 4. skupini so Nizozemci z domačo zmago nad Belgijci (1:0) potrdili prvo mesto. Strelec edinega gola je bil v 73. minuti Virgil van Dijk. V drugi tekmi te skupine so Poljaki v gosteh z zadetkom Karola Swiderskega (58.) prav tako z 1:0 ugnali Valižane.

V ligi narodov C so Ferski otoki presenetili Turke in se veselili zmage z 2:1, Luksemburžani pa so z 1:0 strli odpor Litovcev. Azerbajdžanci so s 3:0 odpravili Kazahstance, Slovaki in Belorusi pa so se razšli z neodločenim izidom 1:1.

Z enakim rezultatom (1:1) se je razpletla tudi tekma lige narodov D med Andoro in Latvijo, Moldavija pa je z 2:0 premagala Liechtenstein.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine