Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hitri testi v italijanskem nogometu

Italijanska nogometna zveza (FIGC) bo vpeljala hitre antigenske teste za dokazovanje prisotnosti protiteles proti sars-cov-2.
Cristiano Ronaldo se bo ta konec tedna po treh tednih osamitve vrnil v tekmovalni ritem, potem ko se je okužil s koronavirusom. FOTO: Franck Fife/AFP
Cristiano Ronaldo se bo ta konec tedna po treh tednih osamitve vrnil v tekmovalni ritem, potem ko se je okužil s koronavirusom. FOTO: Franck Fife/AFP
G. N., STA
1. 11. 2020 | 13:43
1. 11. 2020 | 13:44
1:23
Italijanska nogometna zveza (FIGC) je spremenila protokol, ki se nanaša na covid-19. V italijanskem nogometu bodo vpeljali hitre antigenske teste za dokazovanje prisotnosti protiteles proti sars-cov2, poleg tega bodo skrajšali tudi trajanje karantene za tiste, ki so pozitivni na koronavirus, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Z novimi hitrimi testi bodo ekipam, ki imajo v svojih vrstah okužene igralce z novim virusom, omogočili, da na dan tekme testirajo tudi ostale člane moštva. Na ta način bodo lahko igralcem že nemudoma prižgali »zeleno luč«, če bodo negativni, da bodo lahko igrali, poročajo italijanski mediji.

Prav tako se bo skrajšalo trajanje karantene, kar bo pomenilo, da igralcem in članom strokovnih, trenerskih štabov ne bo treba v 14 dnevno osamitev, seveda v primeru, da bo njihov ponovljeni test nato negativen, je italijanska nogometna federacija objavila na svoji spletni strani.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine