Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Grozljivo, 23. poškodba 23-letnika

Napadalec Bayerna Kingsley Coman je proti Tottenhamu utrpel raztrganino levega kolena, si nategnil vez in izpahnil koleno.
Kingsley Coman se je najprej veselil prvega gola proti Tottenhamu, kmalu pa je staknil še eno od številnih poškodb, ki je na »prvo žogo« nakazovala tudi konec kariere. FOTO: Reuters
Kingsley Coman se je najprej veselil prvega gola proti Tottenhamu, kmalu pa je staknil še eno od številnih poškodb, ki je na »prvo žogo« nakazovala tudi konec kariere. FOTO: Reuters
12. 12. 2019 | 13:00
12. 12. 2019 | 20:21
2:49
V 14. minuti je zabil gol, deset minut pozneje je mnogim v Bayernovi areni zastal dih. Napadalec Kingsley Coman je v teku za žogo in brez čuvaja ob sebi padel kot pokošen. Posnetek je razkril grozljivost nesrečne poškodbe, izpaha kolena, zaradi česar je leva noga zaplesala po zraku. Za 23-letnega Francoza je bila tekma proti Tottenhamu vrnitev v nesrečno preteklost, staknil je že 23. poškodbo, odkar je član Bayerna.

Diagnoza klubskega zdravnika dr. Hans-Wilhelma Müllerja Wohlfahrta o raztrgani sklepni ovojnici v levem kolenu, izpuljeni zadnji stegenski mišici (biceps) in poškodovanemu zadnjemu stranskemu delu v kolenskem sklepu k sreči niti ni bila tako grozljiva, kot se je zdelo. Komanu se sicer obeta nekaj mesecev zdravljenja, a kariera francoskega reprezentanta ni ogrožena. Sloviti Bayernov zdravnik je le dodal, da ni mogoče določiti, koliko časa bo odsoten.

Res neverjetno je, koliko poškodb je že imel Koman, zaradi katerih imajo kirurgi ortopedi dobesedno najhvaležnejšega »pacienta«. Z njegovo pomočjo pridobivajo znanja in nova spoznanja o zmogljivosti človeškega telesa. Toda kar je zanje nenadejan dar, je za mladega nogometaša prava tragedija.



Poškodbe se pri Parižanu vrstijo že ves čas bivanja v Münchnu (od leta 2015), kamor se je preselil iz Torina oziroma je prestopil iz Juventusa. Zaradi njih je izpustil 69 tekem. Vselej, ko so pri Bayernu najresneje računali in upali, da bo Parižan prevzel eno od najvidnejših vlog, ga je ustavila poškodba. Tudi zaradi tega se njegovemu slavnemu rojaku in simbolu Bayerna zadnjih deset let Francku Riberyju v klubu dolgo niso hoteli odreči. 

Coman je nogometno odraščal pri Paris St. Germainu, pri katerem je še ne 17-letni (16 let osem mesecev in štiri dni) zaigral v članskem moštvu, s čimer je postal najmlajši klubski igralec s prvim nastopom v francoskem prvenstvu. Po izteku pogodbe s PSG je pri 18 letih prestopil k Juventusu, leto pozneje pa je na svojo željo odšel k Bayernu. Najprej kot posojeni igralec, od leta 2017 pa tudi uradno kot član Bayerna, ki je zanj plačal 28 milijonov evrov odškodnine.

Coman velja tudi za igralca z največ velikimi lovorikami pri 23 letih. Osvojil jih je že deset.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine