Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Judu Bellinghamu je vrednost porasla v nebo

Realov zvezdnik in angleške nogometne reprezentance je po oceni spletnega portala CIES Football Observatory vreden 280 milijonov evrov.
Jude Bellingham je pod taktirko Carla Ancelottija postal še boljši nogometaš. FOTO: Isabel InfantesReuters
Jude Bellingham je pod taktirko Carla Ancelottija postal še boljši nogometaš. FOTO: Isabel InfantesReuters
G. N.
29. 5. 2024 | 21:00
1:53

Z lepo popotnico bo v London dopotoval Realov zvezdnik in angleške nogometne reprezentance Jude Bellingham. V sobotnem finalu lige prvakov na Wembleyju proti Borussii Dortmund bo igral s prestižnim nazivom. Nogometni spletni portal CIES Football Observatory je opravil statistično analizo obogateno z vsemi možnimi podatki najvidnejših igralcev sezone, po kateri je komaj 20-letnemu Angležu, ki nikoli ni igral v Angliji v premier league, pripadel naziv najvrednejšega nogometaš na svetu.

Bellinghamova odlična sezona in takojšen uveljavitev v kraljevskem klubu, kot enega od najboljših in nepogrešljivih v Realovi enajsterici, je podvojila njegovo vrednost. Za prestop so pri Realu prav sobotnemu tekmecu Borussii lansko poletje plačali približno 130 milijonov evrov, zdaj pa je njegova vrednost 280 milijonov evrov. Raznovrstni nogometaš, ki bo 25. junija v Kölnu v skupini C evropskega prvenstva izzval tudi Benjamina Šeška in druge Slovence, je v prvi sezoni pri Realu zabil 19 golov v La Ligi in 35 skupno v vseh tekmovanjih. Na Wembleyju lahko klubsko sezono zaokroži z obema najprestižnejšima naslovoma, za španskega prvaka in evropskega. Za Real Madrid bi bila zmaga v najmočnejšem klubskem tekmovanju že 15.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine