Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Chelsea ukrotil lisice, rdeči vragi v peklu

Vodilno moštvo angleškega nogometnega prvenstva v gosteh prepričljivo ugnalo Leicester, Ole Gunnar Solskjaer pred odpustom, Liverpool odpravil topničarje.
Ole Gunnar Solskjaer se je poslovil, le še ure ga ločijo od slovesa s trenerske klopi Manchester Uniteda. FOTO: Ian Kington/AFP
Ole Gunnar Solskjaer se je poslovil, le še ure ga ločijo od slovesa s trenerske klopi Manchester Uniteda. FOTO: Ian Kington/AFP
G. N.
20. 11. 2021 | 19:30
20. 11. 2021 | 20:57
4:13

Nogometaši Chelseaja bodo na čelu angleške lige ostali tudi po 12. kolu. V Leicestru so se varovanci trenerja Thomasa Tuchela vrnili na zmagovite tire, gostitelje so premagali s 3:0 (2:0). Na lestvici bodo tako zadržali vsaj tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Čeprav še niso popolnili ekipe s poškodovanimi igralci, še vedno manjkata Romelu Lukaku in Mateo Kovačić, so bili Londončani, ki so v zadnjem kolu na domačem igrišču iztržili le točko proti Burnleyju, od začetka do konca so bili boljši..

V 14. minuti je prosti strel  izvedel nekdanji igralec Leicestra Ben Chilwell, je bil v kazenskem prostoru najvišji Antonio Rüdiger. Branilec Chelsea je postal pravi specialist pri doseganju golov svoje ekipe proti »lisicam«. Proti njim je Nemec, ki ni ravno rojeni strelec, dosegel že štiri gole. Če je bil pri prvem golu nekdanji ljubljenec domačih navijačev podajalec, je bil pri drugem v 28. minuti strelec. Ne sicer Chilwell, ampak N'Golo Kante, ki je z lepim strelom z roba kazenskega prostora premagal vratarja Kasperja Schmeichla.

Londončani so imeli v prvem polčasu 70-odstotno posest žoge, v strelih je bilo 9:0, v drugem polčasu so nekoliko stopili s plina, toda še vedno bili zelo nevarni. Chilwell, Callum Hudson-Odoi in Christian Pulisic so zapravili priložnosti, Američan, Pulisic, pa je bil v 71. minuti vendarle natančnejši, tako kot pri zapravljeni priložnosti mu je tudi tokrat asistiral Hakim Ziyech, s katerima sta v drugem polčasu kot rezervista skupaj stopila na igrišče.

Ameriški zvezdnik pri Chelseaju Christian Pulišić (desno) je potrdil zanesljivo zmago in prvo mesto na lestvici evropskega prvaka v Leicestru. FOTO: Ben Stansall/AFP
Ameriški zvezdnik pri Chelseaju Christian Pulišić (desno) je potrdil zanesljivo zmago in prvo mesto na lestvici evropskega prvaka v Leicestru. FOTO: Ben Stansall/AFP

Nov poraz Manchester Uniteda

Trenerju Manchester Uniteda Oleju Gunarju Solskjaerju so po novem spodrsljaju ekipe na klopi štete ure. Cristiano Ronaldo in soigralci so v 12. kolu na gostovanju pri Watfordu izgubili z 1:4, pri tem pa pokazali še eno slabo predstavo, predvsem to velja za prvi polčas. United, za katerega je bil to že peti poraz na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah, je od samega začetka nizal napake. V napadu ni bil nevaren, v obrambi pa negotov, posledica tega je bila, da je gol Watforda visel v zraku. V 11. minuti ga je še rešil vratar David De Gea, ki je ubranil dve enajstmetrovki Ismaili Sarru. Po prvi so domači odbito žogo spravili v mrežo, a gol ni veljal, ker so nekateri nogometaši prehitro stekli v kazenski prostor, tako da je moral Sarr strel ponoviti. Toda tudi drugič je streljal slabo, tako da je bil španski vratar še enkrat uspešnejši.

Zato pa je bil nemočen v 19. minuti, ko ga je iz bližine premagal Joshua King, to pa še ni bilo vse, v 28. minuti je moral še drugič po žogo v mrežo, ko se je Sarr odkupil za zapravljeni najstrožji kazni. Watford je imel v prvem delu še nekaj priložnosti, United pa le eno, premalo natančen je bil Marcus Rashford. V nadaljevanju pa so gosti vendarle zaigrali bolje, igro je poživil predvsem Nizozemec Donny van de Beek, ki je v 50. minuti tudi znižal zaostanek. Jadon Sancho je z desne strani poslal žogo na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Ronaldo, ki je z glavo zavrnil žogo do Nizozemca, ta pa jo je potisnil v mrežo.

United je imel do konca še nekaj priložnosti, Bruno Fernandes je dvakrat streljal mimo gola, Ronaldu je enkrat vratar Ben Foster strel ubranil, dvakrat pa ni zadel niti okvirja vrat. Od 69. minute so gosti igrali z igralcem manj, ko je veliko napako poskušal s prekrškom popraviti Harry Maguire, zato si je prislužil rdeči karton. Številčno premoč na igrišču so domači, ki so se osredotočali na protinapade, izkoristili še z dvema goloma v zaključku tekme. Liverpool je s 4:0 premagal Arsenal, zadeli so Sadio Mané (39.), Diogo Jota (52.), Mohamed Salah (73.) in Takumi Minamino (77.).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine