Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčani brez težav v Stožicah, Celjani ujeli prvo mesto, toda ...

Ljubljansko-štajerski dvoboj Mariborčanom, Celje izgubilo dve točki v dvoboju z odpisanim Triglavom.
Maribor je zanesljivo osvojil vse tri točke v Stožicah. Strelec prvega gola Luka Zahović (desno) in podajalec za drugi gol Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent
Maribor je zanesljivo osvojil vse tri točke v Stožicah. Strelec prvega gola Luka Zahović (desno) in podajalec za drugi gol Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent
F. T.
15. 7. 2020 | 17:00
15. 7. 2020 | 23:00
2:20
Le še tri kola so do konca slovenskega nogometnega prvenstva. Pod lupo je bila tekma v Celju, kjer je istoimenski klub zaman poskušal ujeti tri točke, kljub temu pa je vsaj začasno prehitel Olimpijo na vrhu lestvice 1. SNL. Tekmec Celjanov je bil Triglav, izbranci trenerja Dušana Kosića so zamudili priložnost za kaj več kot izid 2:2.

Prvi so opozorili nase Gorenjci: po podaji Martena Wilmotsa s prostega strela je zabil vodilni gol za goste Milan Milanović, ki je bil najvišji v skoku pred vrati Celjanov. Gostitelji so poskušali opraviti kaj več v nadaljevanju, toda v drugem polčasu so zašli tudi v zaostanek z 1:2, na koncu pa prišli do točke (2:2).

Dvoboj v Celju je še enkrat dokazal, kako nepredvidljiva je slovensko nogometno prvenstvo. Celje je v zadnjih petih medsebojnih tekmah ob razliki v golih 22:0 petkrat premagalo Triglav, a v najbolj pomembnem trenutku tega ni zmoglo še enkrat. Pa čeprav so Kranjčani že obsojeni na dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, Celjani pa so konec prejšnjega v Mariboru s četrto zaporedno zmago prišli le na točko zaostanka za vodilno Olimpijo.
 

Lepa akcija za gol Marcosa Tavaresa


Kako je bilo v Ljubljani? Po prvem polčasu tekme v Stožicah nismo videli golov, vsaj navidez pa so bolj intenzivno poskušali doseči kakšen gol gostje, ki jih je krasila boljša statistika. Mariborčani so imeli tudi žogo v svojih nogah v večji posesti (56:44). V drugem polčasu je prvi opozoril nase mariborski napadalec Luka Zahović. Unovčil je lepo podajo Martina Milca z desne strani in premagal domačega vratarja s strelom z glavo. Drugi gol gostov je bil še lepši, kombinatorno akcijo sta sklenila podajalec Rok Kronaveter in strelec Marcos Tavares, ki je vstopil v igro prav namesto Zahovića. Med strelce se je nato vpisal še Gregor Bajde.


Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine