Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brez skrbi trije klubi prihajajo v Slovenijo

Na generalki pred gostovanjem v Ljubljani je Rijeka gladko zmagala v Osijeku. Švedi preskočili domačo oviro, Armenci pa počivali.
Nogometaše Olimpijie so na Reki spremljali glasni navijači, podobrno podporo bodo zdaj imeli hrvaški podrpavki v Ljubljani. FOTO: Goran Šebelić/Cropix
Nogometaše Olimpijie so na Reki spremljali glasni navijači, podobrno podporo bodo zdaj imeli hrvaški podrpavki v Ljubljani. FOTO: Goran Šebelić/Cropix
Š. R.
25. 8. 2024 | 23:15
25. 8. 2024 | 23:15
1:38

Glede prihajajočih četrtkovih izzivov treh slovenskih klubov – Celja, Maribora in Olimpije – v lovu na vizum evropske nogometne jeseni v konferenčni ligi je očitno, da bodo tekmeci omenjenih moštev prišli sproščeno, kolikor je pač to mogoče.

Najbližjo pot bodo imeli nogometaši Rijeke in z njimi skupaj vsaj 1000 glasnih in zvestih privržencev. Moštvo s Kvarnerja je v zadnjem preizkusu pred tekmo v Ljubljani s prepričljivo zmagalo v Osijeku – 2:0 (Radeljič, Pašalić). Uvodna tekma Rijeke in Olimpije pa ob izidu 1:1 napoveduje zelo negotov boj tudi v revanši.

Četrtkova tekmeca Celja in Maribora v zadnjem kvalifikacijskem kolu za uvrstitev v konferenčno ligo bosta v Slovenijo dopotovala brez večjih skrbi. Armenski Pjunik je zaradi povratnega dvoboja proti slovenskemu prvaku imel »prosti konec tedna«, Švedi pa so v domačem prvenstvu igrali v gosteh in zmagali. Tekmec vijoličnih Djurgården je premagal Sirius z 1:0, strelec je bil Patric Aslund v 46. minuti. Celje in Maribor bosta lovila zaostanek z 0:1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine