Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona po šovu Messija z nogo in pol že v finalu

V sredinem večeru v ligi prvakov sta se v polfinalnem obračunu pomerila Barcelona in Liverpool. Katalonci so zmagali s kar 3:0 in naredili velik korak proti finalu v Madridu. 
Lionel Messi je še enkrat več dokazal, kakšen velemojster nogometa je. FOTO: Reuters
Lionel Messi je še enkrat več dokazal, kakšen velemojster nogometa je. FOTO: Reuters
1. 5. 2019 | 19:47
10. 5. 2019 | 22:48
4:40
Nogometni navdušenci v Barceloni so lahko spremljali pravo poslastico med Barcelono in Liverpoolom, v kateri je glavno vlogo spet odigral Lionel Messi. Argentinski velezvezdnik je dosegel dva zadetka ob zmagi s 3:0, bil je najboljši igralec na zelenici, zmaga Kataloncev pa bi bila na koncu kaj lahko še višja. 
 
Liverpool je tekmo odprl odlično in v prvih 20 minutah stisnil Barcelono pred njen kazenski prostor. Rdeči so nekajkrat nevarno zapretili, zadetek pa je padel na drugi strani, ko je dobro podajo Jordija Albe izkoristil Luis Suarez in povedel Barco v vodstvo z 1:0. Še pred iztekom polčasa bi lahko izenačil Sadio Mane, a je iz dokaj ugodnega položaja streljal visoko preko vrat Marc-Andreja ter Stegna.
 
V drugem polčasu se je zgodba ponovila, Liverpool je povsem prevladoval na zelenici in nekajkrat je Barcelono rešil le ter Stegen, potem pa je sledil šov Messija. Najprej je Suarez nastreljal prečko, Messi pa je prvi prišel do odbite žoge in jo zlahka pospravil v prazno mrežo. Le nekaj minut kasneje je sledila najlepša poteza na tekmi, Messi je z dobrih 20 metrov s prostega strela žogo prek živega zidu poslal pod stičišče vratnice in prečke in Camp Nou je ponorel.

Leo Messi. FOTO: Reuters
Leo Messi. FOTO: Reuters

 

»Messi, Messi«

 
Odmevalo je »Messi, Messi«, zadetek pa bi skorajda padel na drugi strani. Po strelu Jordana Hendersona je bil ter Stegen že na tleh, žoga se je odbila do Mohameda Salaha, ki je imel pred seboj prazen gol, a je zadel le vratnico. Barcelona je imela do konca tekme še tri izjemno nevarne protinapade, tik pred iztekom igralnega časa je bil povsem sam v kazenskem prostoru Ousmane Dembele, ki bi lahko zabil zadnji žebel v krsto Liverpoola, a je meril v Alissona in za redse ostaja vsaj kanček upanja pred povratno tekmo v mestu Beatlov. 
 
Liverpool ni bil toliko slabši tekmec, kot kaže končni rezultat, imeli so obilico smole, Barcelona pa si je zmago vseeno povsem zaslužila.



1. POLČAS

Liverpool je bil v prvih 20 minutah igre nevarnejši, nekajkrat so jih le centimetri ločili od vodstva, imeli pa so tudi smolo, saj se je poškodoval Naby Keita in v igro je prišel Jordan Henderson. Barcelona je povedla po protinapadu v 26. minuti, ki sploh ni izgleda pretirano nevaren, nato pa je Jordi Alba z leve strani poslal odličen oster predložek v kazenski prostor, Luis Suarez je bil hitrejši od Joela Matipa in žogo je nato še spretno pospravil za hrbet Alissona za vodstvo Barcelone z 1:0. 

Po vodstvu je Barcelona dobila krila, tempo igre je narasel in spremljali smo odlične akcije na obeh straneh. Suarez je grozil v vsaki akciji, a ga je obramba Liverpoola uspela ustaviti, rdeči iz mesta Beatlov pa so bili najbližje zadetku po odlični podaji z desne strani, ko je imel priložnost za neoviran strel z 11 metrov Sadio Mane, a je žogo poslal visoko prek vrat. V zadnjih minutah prvega dela so se napake Redsom v obrambi kar vrstile, a so jo odnesli brez drugega prejetega zadetka. Luis Suarez je bil zelo nervozen, protestiral je ob vsaki sodniški odločitvi in se zapletal v prepire z igralci Liverpoola, a mu je Kuipers večkrat pogledal skozi prste. Zanimiv prvi polčas se je končal z vodstvom Kataloncev z 1:0. 

2. POLČAS

V drugem delu so povsem prevladovali nogometaši Liverpoola, ki so stiskali obroč okrog obrambe Barcelone, ki pa ni klonila. Nato je v 74. minuti kot blisk spet udarila blaugrana, po hitrem protinapadu je do težkega strela prišel Suarez, ki je s stegenom poslal žogo v prečko, Alisson je bil na tleh, do odbitka pa je najhitreje prišel Leo Messi in ga pospravil v mrežo za vodstvo z 2:0. 

Šov Lea Messija na Camp Nouu se je nadaljeval, v 82. minuti je imel Argentinec prosti strel z dobrih 20 metrov, žogo pa je mimo zidu z izjemnim strelom poslal pod prečko za vodstvo s 3:0. Na štadionu je odmevalo "Messi, Messi", na drugi strani pa je imel Liverpool izjemno priložnost, po odbiti žogi so bila vrata prazna, pri streli pa Mo Salah, a je Egipčan zadel le vratnico in ostalo je pri 3:0. Liverpool nujno potrebuje zadetek, da bi obračun ostal odprt. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine