Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arsenal kljub izključitvi zdržal za remi na Anfieldu

Na prvi tekmi polfinala angleškega ligaškega pokala sta se Liverpool in Arsenal razšla brez zadetkov.
V še posebej lepi priložnosti se je v zadnjih sekundah znašel tudi Japonec Takumi Minamino, a tudi on ni uspel preizkusiti gostujočega vratarja Aarona Ramsdala. FOTO: Paul Ellis/AFP
V še posebej lepi priložnosti se je v zadnjih sekundah znašel tudi Japonec Takumi Minamino, a tudi on ni uspel preizkusiti gostujočega vratarja Aarona Ramsdala. FOTO: Paul Ellis/AFP
13. 1. 2022 | 22:39
13. 1. 2022 | 22:46
1:38

Arsenal je v 24. minuti ostal brez vezista Granita Xhake, ki bo moral izpustiti tudi prihajajoči derbi z najhujšim mestnim tekmecem Tottenhamom, toda tudi brez švicarskega reprezentanta, ki je kot zadnji branilec v liniji v prodoru ustavil Dioga Joto, so severni Londončani zdržali nalete Liverpoolčanov pred njihovimi glasnimi navijači na štadionu Anfield. Rdečim celo ni uspelo usmeriti strela v okvir vrat Aarona Ramsdala, tako da je pred povratnim dvobojem na zelenici štadiona Emirates še vse povsem odprto.

Najlepše priložnosti je za domače moštvo zapravil Takumi Minamino, eno tudi v zaključku dvoboja, ko je z ugodnega položaja streljal previsoko. Bukayo Saka, ki je v 81. minuti zapustil igro, je bil najopaznejši v gostujočih vrstah, njegov najnevarnejši poskus pa je sredi drugega polčasa ustavil domači vratar Alisson Becker.

Medtem, ko v finalu na zmagovalca tega para že čaka londonski Chelsea, sta Liverpool in Arsenal odigrala šele prvo od dveh tekem, potem ko so imeli v liverpoolskem taboru težave z (lažno) pozitivnimi testi na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivni so lahko zdaj tudi pri Arsenalu, potem ko so vendarle prekinili dolg niz osmih zaporednih porazov na slovitem štadionu s severozahoda države.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine