Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleški vrh nazadnje takšen v sezoni 1986/87

Nogometaši Liverpoola in West Bromwich Albiona so se v 15. kolu angleškega prvenstva razšli brez zmagovalca.
Roberto Firmino (v rdečem) je zapravil eno najlepših priložnosti za zmago Liverpoola. FOTO: Clive Brunskill/AFP
Roberto Firmino (v rdečem) je zapravil eno najlepših priložnosti za zmago Liverpoola. FOTO: Clive Brunskill/AFP
F. T., STA
27. 12. 2020 | 19:55
27. 12. 2020 | 20:06
3:13
Nogometaši Liverpoola in West Bromwich Albiona so se v 15. kolu angleškega prvenstva razšli brez zmagovalca z 1:1. S tem so varovanci Jürgena Kloppa v prvenstvu še 67. v nizu ostali neporaženi na domači zelenici, a niso unovčili sobotnega neodločenega izida med Leicestrom in Manchester Unitedom (2:2).

Liverpool je začel udarno, Sadio Mane je v 12. minuti sijajno ustavil žogo po podaji Joela Matipa in nato neubranljivo sprožil v desni spodnji kot Sama Johnstona v vratih West Bromwicha. Tudi nadaljevanje je minilo v ritmu rdečih, a so pred vrati tekmeca večkrat naleteli na zgoščen zid, ki ga je z zelo obrambno postavitvijo ustvaril strateg gostov Sam Allardyce.


Firmino zapravil zmago v zadnji minuti


Šok je nekaj tisoč gledalcev na Anfieldu doživelo v 82. minuti, ko je natančno z glavo meril Semi Ajayi. Domači so bili v 90. minuti blizu zmage, a je strel Roberta Firmina s skrajnimi močmi ustavil Johnstone. Že tako oslabljeni prvaki so v drugem polčasu ostali brez Matipa, ki je zelenico zapustil z domnevno poškodbo prepone.

image_alt
Maradona navduševal sosede in spravljal v delirij navijače


Liverpool je na domačem terenu v prvenstvu neporažen že 1343 dni, v tem obdobju so nanizali 67 tekem (55 zmag, 12 remijev). Absolutni rekord drži Chelsea, ki je med letoma 2004 in 2008 zbral 86 zaporednih tekem brez poraza na Stamford Bridgeu. Takrat ga je ustavil prav Liverpool.


Ancelotti čudodelec na klopi Evertona


Ob tem se je prvič po sezoni 1986/87 zgodilo, da v tem obdobju leta kotirata na vrhu lige oba kluba iz Liverpoola. Everton je znižal zaostanek za mestnim rivalom na vsega tri točke. Trener Carlo Ancelotti je pravi čudodelec, saj kljub ožjemu igralskemu kadru od nekaterih drugih kandidatov za vrh (poškodovani so Rodriguez, Digne, Allan, …) kljubuje ostremu ritmu.

Evertonov trener Carlo Ancelotti ima veliko razlogov za dobro voljo. FOTO: Andy Rain/AFP
Evertonov trener Carlo Ancelotti ima veliko razlogov za dobro voljo. FOTO: Andy Rain/AFP


»To nam uspeva le zaradi odlične motivacije celotne ekipe. Dihamo kot eno, vemo, da nismo opravili še prav nič. Kljub težavam januarja ne bomo kupovali novih igralcev,« je zatrdil Ancelotti, ki ne bo imel časa za proslavljanje zmage v Sheffieldu. Že v ponedeljek (21.00) bodo v Liverpoolu igrali derbi med Evertonom in Manchester Cityjem. Kluba sta zadnjo tekmo igrala v soboto!

Bomo videli, kako se bo razpletala sezona 2020/21; Ancelotti je že danes eden najtrofejnejših trenerjev v 150-letni zgodovini nogometne igre, morebiten čudež na klopi Evertona bi ga zavihtel še bližje statusu trenerske legende.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine